KANDELAR- Jeršek Marjetka

Naslovnica knjige Jeršek Marjetka - Kandelar
Naslovnica knjige Jeršek Marjetka - Kandelar
Naslov: KANDELAR
Avtor: Jeršek Marjetka
Število strani : 263
Format: A5
Vezava: Trda
ISBN: 978-961-246-083-9
Vezava: Broširana
ISBN: 978-961-246-074-7
       

Predstavitev

SPREMENITE IN IZBOLJŠAJTE SVOJ SVET Z VILINSKIMI SIMBOLI – KLJUČI ENERGIJ! PRIDOBITE V ŽIVLJENJU VSE, KAR HOČETE IMETI IN DOŽIVETI!
VILINSKI SIMBOLI NA PREPROST NAČIN PREBUJAJO VAŠE SPOSOBNOSTI IN SPROŽIJO ZMOŽNOST USTVARJANJA ŽIVLJENJA PO SVOJI VOLJI. UKROJITE SVOJO USODO PO MERI SVOJIH ŽELJA!
KLJUČI ENERGIJ ODKLENEJO POSAMZENE ENERGIJE V NAS IN UČINKOVITO RAZTAPLJAJO VSE OVIRE, KI OMENJUJEJO NAŠ BOŽANSKI IZRAZ. POVEZOVANJE Z NJIMI PRISPEVA K OSEBNOSTNEM RAZVOJU IN DUHOVNI RASTI, HKRATI PA NAM POMAGA PRIKLICATI: BOGASTVO, DENAR, OBILJE, USPEH, ZDRAVJE, VITALNOST, MOČ, SREČO, LJUBEZEN, ZAUPANJE, POGUM, USTVARJALNOST, RADOST …
VSAK SIMBOL IMA SVOJE VILINSKO IME, KI UČINKUJE KOT ČAROBNA FORMULA ZA PRIKLIC NJEGOVE ENERGIJE.

Del besedila knjige:

KAZALO

Uvod … 11

Meditacija z vilinskimi simboli … 13

Celost: AMONT DOR … 16

Čar: TIRS ARANI … 20

Čarovnikov nasvet: ANEN RAVEL … 22

Čistost: ALIT ELAVI … 26

Čutnost: PELER NIM … 29

Delo(vanje): TIR ABAL … 33

Enost: AGRIM BEL … 37

Gibanje: ALOR ZEI … 41

Harmonija: ŠANI TAER … 43

Hitrost: KAT NIRA … 45

Humor: ELID AR … 48

Hvaležnost: TAL ATAN …50

Igrivost: LOR ULEI … 53

Intuicija: BIR NARAN … 56

Jasnost: KLIRA BEI … 60

Komunikacija: KE-LIN … 62

Lahkotnost: TAIR LAHIRI … 64

Lepota: IRD ANAN … 67

Lirika: TALIDA ŠEIA … 68

Ljubezen: AMAR NAT … 70

Luč: LUM NUT … 72

Milina: ALEI ADAL … 75

Mir: PALM SOLAN … 78

Mladost: AGLAI RAG … 80

Moč: PIN ANAR … 82

Modrost: AJRAM PRAN … 84

Najdenje: ARDA NA … 86

Namera: NET ALU … 88

Navdih: ALIEL LUN … 90

Nežnost: LIG ULAI … 93

Nov začetek: ILUR DANAI … 97

Obilje: HALI DOREI … 99

Obvladovanje časa: KAR ALAI … 101

Odgovornost: HAG RAZAL … 104

Odločnost: DUR AMI … 106

Odprtost: ULAN VEN … 110

Odpuščanje in pozaba: ULUR BAROL … 113

Olajšanje: AMBREN DEN … 115

Počitek, spanje in sprostitev: ENDRA GAR … 118

Pogum: KLAS NAIR … 120

Pomoč: ARDET ARDAD … 122

Potrpežljivost: ASTRAB AN … 126

Pozornost: LERIA RAVA … 130

Prebuditev: ŠIL VENAR … 133

Prebujanje paranormalnih sposobnosti (vrsta dimenzij): EGLAN VIN … 136

Preporod: GARNAD REN … 139

Preprostost: TELIA INA … 142

Prijateljstvo: KAL DARAN … 145

Prijaznost: ILON BAR … 148

Prilagodljivost: DEL KAIRE … 151

Privlačnost: AURUM BEI … 154

Pustolovščina: IZOL TALIN … 157

Radost: ALEIRA GANA … 160

Radoživost: ELIA KARA … 163

Razsvetljenje: AGLAR HAR … 165

Razumevanje: MER INLAN … 168

Resnica: AL MAGRIM … 172

Rojstvo: EILAN MUN … 174

Romantika: KALEINA … 176

Samozavest: NIA TAR … 180

Sanjanje: ERI DAMEI … 182

Sinteza ali kozmična poroka: EAM BEI … 182

Skrivnost: TAUL AŠIN … 184

Sočutje: ALIN ZEL … 187

Spomin: PIL AREI … 191

Spoznavanje: LANOR LIS … 194

Sprava: GALEN DANAR … 198

Sprememba: ŠARI LAM … 201

Sreča: KALER ADALI … 205

Srečanje: ŠIR VENAL … 207

Svoboda: ILIM MILEI … 211

Tolažba: ALKANTRA AN … 213

Transformacija: NAŠIR AGENA … 216

Trenutek: RAS AGIL … 219

Učenje: ULIM ŠIN … 223

Učinkovitost: AGLER RAN … 226

Umetnost: TOR ELEI … 228

Upanje: ARVEN DOR … 230

Usklajenost sprejemanja in dajanja: DAL-GREN…234

Sprejemanje energije: GREN DALAND …234

Uspeh: TIR KAIRI … 236

Ustvarjalnost: KATAL KARAN … 238

Varnost in zaščita: TARIN ALB … 240

Večnost: INMEN UBUR … 243

Videnje: ELUM LEI … 246

Vir: KAL NAMIR … 248

Volja: AILIM ROZ … 251

Zaupanje: ELAM LIN … 254

Zdravje: OLAN REI … 258

Življenje: NIR MID … 260

Osebni vilinski simbol … 262

Uvod

V ezoteriki že dolgo velja, da poleg človeškega kraljestva obstajajo tudi druga, snovnim očem večinoma nevidna višja kraljestva, za katere je značilna drugačna oblika zavesti od naše. Dva od teh sta na primer angelsko in vilinsko kraljestvo. Tako kot naj bi bil človek skrbnik t.i. "nižjih" kraljestev - živalskega, rastlinskega in mineralnega, tako imajo angeli in vilinska bitja nalogo ali, če hočete, poslanstvo, da pomagajo nam, toda, ker smo pač bitja s svobodno voljo, le tedaj, ko jih za to zaprosimo.

Od starodavnih ljudstev, ki so bila s temi svetovi še posebno povezana, naj omenimo predvsem Atlante in Kelte. Že v tedanjih časih so si ljudje lahko obilno pomagali z najrazličnejšimi simboli, ki pa so se skozi čas večinoma porazgubili. V svetlobi današnjih dni pa so se kot blagoslov najvišje zavesti pojavili vilinski simboli-ključi energij, s katerimi lahko učinkovito prečaramo svoj svet na bolje in korenito spremenimo svoje življenje ter pot usode.

Načini uporabe

Kako si konkretno pomagamo z vilinskimi simboli moči? Vsak simbol v sebi akumulira energijo posamezne kvalitete, ki jo izraža. Tako kot npr. kitajske pismenke označujejo pomen posamezne besede, tudi vilinski simboli ponazarjajo njeno vidno energijsko podobo, vse podobe ali simboli skupaj pa tvorijo slovar vilinskih jezikov.

Pri uporabi vilinskih simbolov lahko v veliki meri sproščamo svojo ustvarjalnost in vedno znova odkrivamo dodatne načine njihove uporabe. Vilinske simbole zmerom rišemo s prosto roko, nikoli z ravnilom, prek računalnika ali z drugimi tehničnimi pripomočki. Tak način nam omogoča pristnejši stik z energijo, ki jo želimo okrepiti in priklicati v svoje vsakdanje življenje. Velikost simbola ni premo sorazmerna z njegovo močjo, saj prav tako učinkovito delujejo v vseh dimenzijah. Rišemo jih predvsem (vendar ne izključno) na podlago iz naravnih materialov, kot so papir, kamni, les, svila in podobno.

Vilinski simbol lahko narišemo na košček papirja, ki ga zvečer položimo pod blazino, tako da ponoči deluje med našim spanjem ali skozi sanje. Če jih naslikamo na kamen, naj bo le-ta pobran z energijsko pozitivnega področja, kar vselej preverimo z nihalom. Takšen vilinski kamen potem nosimo s seboj v žepu ali v torbici, lahko pa ga položimo na nočno omarico ali na kateri koli drug del pohištva, odvisno od namena uporabe.

Za zaščito ali čiščenje prostora si naslikamo vilinske plakate, ki so na pogled izredno estetski. Kadar jih uporabljamo na zvezkih ali knjigah, naj bodo narisani na zadnji strani ovitka v zgornjem levem ali spodnjem desnem kotu, v posebnih primerih (kot boste videli) tudi na sredi prednjih platnic.

Ime vilinskega simbola lahko uporabimo kot mantro za priklic njegove energije. Sestavljeno je iz dveh delov. Drugi del v stari vilinščini predstavlja nespremenljivo jedrno ime, ki ga ne sklanjamo, prvi del pa je opisno dopolnilno ime.

Meditacija z
vilinskimi simboli

Moč vilinskih simbolov lahko uporabimo tudi v sprostitveni tehniki, ki nas osvežuje, obnavlja, revitalizira, harmonizira in na zdrav ter naraven način prebuja speče zmožnosti v našem umu in telesu.

Z vrednotami in energijami, ki jih ponazarjajo vilinski simboli se povezujemo skozi posebno vilinsko meditacijo.

Izberemo si primeren miren prostor, kjer nas vzne-mirjajoči vplivi zunanjega sveta ne bodo dosegli in motili. V udobnem položaju se čim bolj sprostimo in zapremo oči. Umirimo dihanje in izdihujemo napetosti ter vdihujemo mir. Sledimo naravnemu ritmu vdihov in izdihov. Nato si v mislih predstavljamo – vizualiziramo posamezen simbol kvalitete (vrednote, energije), ki jo želimo vnesti v svoje življenje ali spodbuditi njeno delovanje. Če si simbola ne moremo jasno predstavljati, lahko v dlaneh ali v žepu shranimo risbico izbranega vilinskega simbola na kamenčku, kartončku ali drugem nosilcu, lahko pa si ga tudi narišemo z naravnimi kozmetičnimi svinčniki na kožo telesa. Meditacija z vilinskim simbolom naj traja približno (najmanj) devet minut do pol ure, ali drugače, če vam tako prišepne vaša intuicija.

V prvem delu meditacije si poskušamo čim jasneje predstavljati podobo izbranega simbola in občutiti nje-govo energijo v popolnosti. V drugem delu dovolimo, da njegova energija pronica v vse naše celice snovnega telesa, v naše čustveno telo in popolnoma prežame naše misli. Predstavljamo si, kako radostno napolnjuje vse naše bitje in življenje. V zadnjem delu meditacije njen cilj doživljajmo kot že uresničeno dejstvo in se ga veselimo. Na začetku in na koncu meditacije v mislih trikrat ponovimo vilinsko ime simbola – njegovo čarobno mantro.

Ko smo se popolnoma zbližali in spoprijateljili s pozi-tivno energijo, ki smo si jo izbrali, počasi odpremo oči, se pretegnemo in se polni novega elana ter višje zavesti veselo spustimo v vrtinec novih trenutkov svojega življenja.Kako uresničiti – materializirati svoje popolno zdravje, do katerega imamo vsi pravico že zato, ker smo se rodili v ta snovni svet:

Povezovanje z devami
gradniki našega telesa

Najprej globoko sprostimo telo, začutimo ga kot skupek celic in utripajoče svetle energije, potem si v mislih predstavljamo simbol zdravja Olan Rei in izgovorimo naglas ali v mislih mantro povezovanja z devami gradniki našega telesa: AI EL AL KUUM AL. Nato izrečemo še naslednje besedilo:

Dragi prijatelji deve gradniki mojega telesa, lepo vas prosim in vam z ljubeznijo naročam, da me in se po-polnoma pozdravite in harmonizirate, polepšate in po-mladite, regenerirate in obnovite, vitalizirate in okrepite, relaksirate in sprostite in da popolnoma pozdravite in harmonizirate vse celice mojega telesa in vse moje organe in vsa moja tkiva in vsa moja telesa popolnoma pozdravite in harmonizirate. Hvala vam iz vsega srca.

Lahko dodamo tudi prošnjo za zdravljenje posa-meznega organa. Na primer:

Dragi prijatelji deve gradniki mojega telesa in še zlasti deve gradniki mojega srca (ali želodca, oči, črevesja, itd.). Lepo vas prosim in vam z ljubeznijo naročam, da popolnoma pozdravite in harmonizirate moje srce, ga regenerirate in obnovite, vitalizirate in okrepite in popolnoma pozdravite in harmonizirate vse njegove celice ter tkiva. Hvala vam.

Celost: AMONT DOR

Koliko trenutkov nam spolzi skozi luknje v mreži zavesti, ker se predajamo razpršenosti in zmedi. Razdelimo se na um in telo, čustva in misli, videz in vsebino, jin in jang polovico, temo in svetlobo. Razdajamo se v eter brezplodnih sanjarij in drugim ljudem ter okoliščinam radodarno predajamo svojo notranjo moč, božanski cement, ki nas drži skupaj kot celoto. Potem pa se sprašujemo, zakaj hiramo, vsi slabotni, brez energije in moči za spremembe nezaželenega stanja. Strahovi zavladajo nad našim umom in bolečine ter trpljenja nad našimi čustvi. Nismo srečni, da smo, kar smo, nismo zadovoljni s tem, kako delujemo ali ne delujemo. Izgubimo svojo celost, razdrobimo se in zaman poskušamo zlepiti skupaj izgubljene črepinje svoje uničene celote. Pritožujemo se, da nas nihče onstran sanj ne razume. Počutimo se ogrožene in prestrašene, nepopolne in izgubljene. Lepilo celosti smo zavrgli v zameno za lažna prijateljstva, iluzije o varnosti in predanosti, o romantični ljubezni, ki nima nobene zveze z esenco njenega kozmičnega bistva. Šele tedaj, ko jo izgubimo, se zavemo pomena svoje celosti. Ko smo celi, smo popolni natanko taki, kot smo, v tem trenutku. Brez izboljšav in naravnav, brez partnerja in diplome, tudi brez službe, stanovanja, lepote, zdravja ali poslovnega uspeha. V celosti se nam povrneta vsa samozavest in notranja moč. Zasijemo v vsej svoji karizmi kot popolno bitje brez omejitev in napak, kot sijoča iskra božanskega duha, ki se izraža skozi vsako celico našega bitja, skozi vsa vlakna vseh naših teles, čustev, misli, energij. Poistovetimo se sami s sabo in si rečemo: Sreč(e)n-a sem, da sem, kar sem. Preprosto smo, obstajamo kot alkimistično zlitje vseh svojih nasprotij in komponent. Celota pozornosti in zavesti. Brez razcepljenosti, dvomov, bojazni in negativnih scenarijev.

Kako lahko je izgubiti svojo izvorno, božansko celost, ki nam pripada kot rojstna pravica! Delček razdamo partnerju, ki ga ljubimo, delček prijatelju, ki potrebuje našo pomoč, potem še kos za otroke in starše, za kariero in slavo, za služenje denarja in sužnost navadam. Razdrobimo se v iglice steklenih drobcev, ki nam jih veter zabriše v oči, da nas potem skelijo, ker ne vidimo, da tako ne moremo živeti. Naša pozornost ni več v središču, nimamo pravega fokusa, ampak le še tavamo in blodimo, se pritožujemo in iščemo.

Kadar dobimo spet sami sebe nazaj, je to največje darilo, kar si jih sploh lahko zamislimo.

Vilinski čarovniki so s simbolom celosti želeli ljudem povrniti njihovo koherentnost, jih na božanski način po-novno zliti s samimi seboj, da bi lahko učinkovito delovali, ljubili in izpolnjevali svoje poslanstvo na Zemlji. Amont Dor je dragoceno darilo, božansko lepilo, cement ljubezni do samega sebe in svoje zavesti, ki nam povrne potrateno notranjo moč. V njegovem liku živijo trije neskončni krogi pomenov. Spodnji in zgornji, ki sta nanizana na navpičnici moči, preprečujeta razprševanje, potratno razdajanje in jalovo drobljenje notranjih sil in božanskih energij, ki bivajo v nas. Zgornja točka pomena nas poveže z nebom v nas, spodnja pa nas zasidra v ljubečem srcu matere Zemlje. Gorišče navpičnice objemata dva polmeseca, zbiralna loka, katerih naloga je preprečevanje jalovega drobljenja in razprševanja. Ker nista popolnoma tesno zaprta okrog navpičnice, še vedno dovoljujeta prost pretok energij ljubezni, prijateljstva, sodelovanja in spreminjanja tedaj, ko se to dogaja za najvišje božansko dobro vseh vključenih. Proti njima na levi in na desni kipita altani smeri, ki dajeta popolno podporo ohranjanju notranje celosti.

Ko izgubimo občutek, da smo samozavestna, popolna, ljubezni in zaupanja vredna celota zavesti in trepetamo pred izzivi življenja, ko ljudje okrog nas zlorabljajo našo energijo in nas zapusti zaupanje vesolju, Velikemu duhu, samim sebi in drugim, je čas, da uporabimo vilinski simbol celosti Amont Dor. Z njegovo pomočjo se znova vedro prepustimo toku življenja, močni in mogočni, znova sestavljeni in zliti s seboj. Včasih se počutimo kot artisti iz porcelana, ki lovimo krhko ravnotežje na vrvici, razpeti nad prepadom. Lahko se zgodi, da se spotaknemo in omahnemo v globino, se razbijemo v miriade koščkov, za katere se nam zazdi, da jih nikdar več ne bomo zmogli sestaviti nazaj v popolni mozaik celote. Travme in težke življenjske preizkušnje, tragedije in drame, ki se odvrtijo skozi nas, kličejo po božanskem lepilu Amont Dorja. Simbol si narišemo kamor koli, na kamen, kristal, papir, tkanino, les ali kam drugam in ga ljubeče povabimo v toplino svoje avre. Narišemo ga z roko v zrak pred seboj in vstopimo v njegovo blagodejnost. Meditiramo z njegovo podobo v mislih, trdo odločeni, da se spet sestavimo. In nenadoma občutimo, kako nas je zalil blagoslov celosti, združitve vseh naših energij v neponovljivo, prečudovito celoto, ki predstavlja čisto esenco nas samih.

Amont Dor nam prinaša blagoslov celosti nazaj v naše življenje.Čar: TIRS ARANI

Kadar se zalotimo sredi življenja, ki je postalo monoton in dolgočasen splet nenehno ponavljajočih se aktivnosti brez pravega pomena, žara in strasti, potrebujemo vilinski simbol Tirs Arani. Z njegovo uporabo se sivina rutine razblini v blisku pozitivne vilinske čarovnije in znova začnemo verjeti v čudeže. In čudeži se spet začnejo dogajati. Pozorni in osveženi na vsakem koraku začudeno odkrivamo magijo svojega bivanja in vanjo pritegnemo izpolnitev vseh svojih zaspalih potencialov. Kot se češnja na pomlad odene v čipkasto belino puhastih cvetov, tako se bomo tudi samI obdali z novim vonjem po vznemirljivosti čarnega dogajanja.

Če uporabljate vilinske čarne uroke in izreke, če verjamete, da z močjo namere lahko ustrezno spreminjamo svet po svoji volji, uporabite Tirs Arani in svojim dnem dodajte pridih magije ter ščepec uresničljivosti navidezno nemogočega bo kot zvezdni puder posul vaše delovanje in vse njegove rezultate.Tirs Arani so s pridom uporabljali mogočni vilinski čarovniki in vanj ugradili skrit mehanizem, ki preprečuje njegovo zlorabo v zle namene ter onemogoča manipu-lacijo z drugimi bitji proti njihovi svobodni volji. Z njim se v geometrijskem zaporedju do neslutenih razsežnosti poveča čar in moč čarnih besed, obredov in predmetov.

Tirs Arani je sestavljen iz paličaste navpičnice moči, ki ima v svoji sredi vgrajen čarovniški diamantni deltoid. Na vrhu je čarno ustje rojstva, ki od daleč spominja na simbole pradavnih egipčanskih faraonov in boginje Nut. Trije krogi neskončnosti v simbolu pomenijo Sonce ali očeta stvarstva, Luno ali mater stvarstva in Zemljo, otroka stvarjenja. Kot biseri so nanizani vzdolž navpičnice moči, delujejo pa skozi prizmo vrat dimenzije, ki jo s svojimi odsevi ustvarja čarovniški diamantni deltoid na sredini.

Vilinski čarni simbol najdemo na starodavnih drevesnih pergamentih, na vilinskih knjigah iz brezovega lubja in v davnih čarovniških slovarjih, ki so se iz roda v rod prenašali skozi prehode svetov, iz vilinske razsežnosti v zemeljsko, in spet nazaj. Prerišemo ga na naravni material ali pa ga zgolj z roko narišemo v zrak. Uporabljamo ga lahko individualno ali v kombinaciji s preostalimi simboli. Nikakor pa ne sme manjkati na vašem čarovniškem oltarju, če želite povečati moč obredov, ki jih izvajate v najvišje dobro vseh.

Čarovnikov nasvet: ANEN RAVEL

V stiskah in težavah, ki jih s seboj prinaša hitri ritem vsakdanjega življenja, včasih potrebujemo pravi nasvet, ki nam pomaga, da se izkopljemo iz čustvenih ali miselnih vrtincev, v katere se čedalje bolj silovito zapredamo. Včasih pokličemo prijatelje ali sorodnike, da nam svetujejo najboljšo možno pot iz objema tegob. Včasih nam uspe, da se popolnoma pomirimo, sprostimo in osredotočimo na postavljeno vprašanje ter dovolimo tihemu notranjemu glasu intuicije, da nam osvetli najboljši možni način delovanja. Kljub temu pa se nam lahko pripeti, da nam nasveti prijateljev ne koristijo, ker jim notranje ne zmoremo slediti, ali pa čutimo, da niso tisto pravo, kar iščemo. Intuicija nas sicer ne more pustiti na cedilu, toda včasih je nevihta uma prehrupna in preveč moteča, da bi skozi njeno bliskanje in grmenje zaznali njen zdravilni šepet. Tedaj je pravi čas, da se po nasvet odpravimo v starodavno druidsko modrost mogočnih vilinskih čarovnikov.

Magija ni nič drugega kot usmerjanje energij življenja po svoji volji, krojenje usode po meri svoje duše in svojega, čistega in odprtega srca. Če v alkimistični kotel teh povezav dodamo še ščepec neomahljive namere in veliko žlico ljubezni ter pozitivne naravnanosti, nam ne more spodleteti. Vilinski čarovniki so ustvarili simbol čarovnikovega nasveta, ki nam odklene pravi zorni kot zaznave, iz katerega se razvije najboljša možna rešitev za nas v izbranem trenutku. Sprva so ta znak poimenovali Nasvet modrega druida. Pozneje so ljudje govorili o njem kot o vračevem ali šamanovem nasvetu, ker so ga s pridom uporabljali posvečeni vrači ter šamani. Naposled pa se je zanj ustalil naziv Čarovnikov nasvet ali nasvet vilinskega čarovnika. Čist, silovit, prodoren, poln topline, bližine, modrosti in ljubezni. Brez kakršnih koli primesi ljubosumja, zavisti, škodoželjnosti, privoščljivosti, hudo-bije ali sledi zahrbtne zlobe deluje za najvišje božansko dobro vseh vključenih, še zlasti pa tistega, ki ga je zavestno uporabil.

Z uporabo tega simbola, ki so ga vilinski čarovniki po-imenovali Anen Ravel, prikličemo moč vesolja, modrost svojega srca in vsevednost svoje intuicije na plano. Ko začutimo v sebi najbolj silovito bolečino, katero sprožijo huda stiska, globoka težava in naraščajoči obup, prikličimo v svojo avro simbol Čarovnikovega nasveta Anen Ravel. Naša iskrena želja in potreba s pomočjo tega skrivnega ključa odklene neslutene možnosti delovanja v pozitivni smeri in ravnanja, ki razreši čvrste vozle pretekle karme, hinavske mreže vcepljenih in privzetih mislenih vzorcev in ostre žice omejitvenih prepričanj. Napetost se sprosti, izza črnovijoličnih nimbusov prekritega svoda se prebijejo prvi zlati žarki svetlobe upanja in vedrine. Srčna čakra se razpre v sprejemanje nove poti, energijsko središče med obrvmi pa uzre nove dimenzije najprimernejših zornih kotov in pogledov na mučni problem, ki ga želimo razkrojiti, raztopiti, razbliniti v nič njegovega prvotnega neobstoja. Preplavi nas jasnina spoznanja in breme svinčene teže zdrsne z naših ramen. Zavemo se, kaj se dogaja, in spet smo zmožni v celoti slediti pravi energiji. Edini resnični energiji, ki nas pelje v prostor ljubezni. Sreča in harmonija ponovno zavladata v našem srcu. Um spet zasije v luči videnja in vedenja. Vse celice naših snovnih in energijskih teles si oddahnejo, laže zadihajo in sledijo poti srca v razrešitev, osvoboditev in mir.

Anen Ravel ima na steblu moči nanizane tri čarne like. Na njegovi kroni se bohoti altana pozitivne smeri, ki predstavlja čarovnikov klobuk. Varuje ga pred stranpotmi uma in negativnimi iskricami, ki bi utegnile pribrenčati iz zunanjih vesolij. Pod njim v srcu simbola žari čarovniški diamantni deltoid, ki kristalizira, prečiščuje, zbira in usmerja najbolj čiste in mogočne čarne energije za pravilno delovanje v zaželeni smeri razrešitve vseh težav. Tretji čarni lik pri dnu predstavljata s hrbti zraščena zbiralna loka. Levi sprejema ljubezen, desni odslavlja bolečino in strah. Strah je eden temeljnih elementov, ki zaslepi naše notranje videnje in onemogoči naši intuiciji, da bi nas varno popeljala iz stiske. Pod korenino stebla simbola lebdi čarna točka najglobljega pomena.

Anen Ravel lahko uporabljate v meditaciji, ali pa ga v obliki narisanega lika nosite s seboj na območju svoje avre v hudih časih čustvenih neviht. Prav tako ga lahko narišete z roko v zrak pred seboj in vstopite v čarovno polje njegovega delovanja ter dopustite, da njegova moč odklene nasvet, ki spi v vaših globinah. Pri meditaciji z Anen Ravelom se najprej vsaj nekoliko umirite z dihanjem, potem pa se zavejte vseh dvomov in strahov, ki so preplavili vaše telo. Prikličite podobo simbola, trikrat šepetaje ponovite njegovo ime in si čim bolj jasno in nedvoumno zastavite vprašanje, ki vas muči in na katerega nujno potrebujete klen, učinkovit odgovor. Namesto tega Čarovniku, ki prebiva v simbolu, lahko opišete določeno situacijo in stisko, v kateri ste se znašli in ga iskreno poprosite za nasvet. Čim večja je vaša stiska in čim bolj iskrena je vaša prošnja, tem hitreje in močneje boste prepoznali sporočilo nasveta in napotke za učinkovito delovanje. Potem se z globokim vdihom in izdihom odprite navzven ter dopustite, da vam Veliki duh Vesolja pošlje prepoznavno znamenje ali zamenja zorni kot vaše zaznave. Pravilnost razumevanja nasveta se bo izkazala z bistvenim izboljšanjem vašega počutja, naraščajočim občutkom lahkotnosti in osvoboditve ter s spremembo omejujočih okoliščin na vaši poti.Čistost: ALIT ELAVI

Preden se lotimo čiščenja stanovanja, planeta, telesa ali česarkoli že, se je treba potrpežljivo ukvarjati z očiš-čenjem uma. Um, poln navlake negativnih prepričanj in nasmeten s škodljivimi mislimi, nas bo pri čiščenju česarkoli drugega resno oviral. Svoboden, pozitivno naravnan, pretočen, gibek, lahkoten in prilagodljiv pa bo izžareval božansko kvaliteto čistosti tudi navzven.

Vilinski čarovniki pred prvo uporabo tega močnega simbola opozarjajo, da se bo v nas verjetno sprožil močan prečiščevalni proces, ki bo na plano potegnil najrazličnejše svinjarije, pred katerimi bi mnogi najraje zaprli oči. Če se še niste pripravljeni odkrito soočiti z energijsko umazanijo, ki se je veliko življenj nabirala v vaših energijskih telesih, raje še malo počakajte, da boste zbrali dovolj notranje moči za ta temeljit proces. Manj naporna bo vsekakor uporaba simbola pri čiščenju stanovanjskih površin, mest, ulic, rek, jezer in podobno. Vendar bo tudi ta hkrati potekala na višjih ravneh.

Vilinski simbol popolne eterične čistosti Alit Elavi nam bo v veliko pomoč ne le pri snaženju uma, ampak tudi pri vzdrževanju čistoče stanovanja in telesa. Z njegovo pomočjo bomo lažje izločili strupe iz svojega organizma, poskrbeli za ekološko osveščenost okolice in svoje astralno telo prečistili ter ga zavarovali pred negativnimi čustvi. Če simbol nalepimo na primer na ogledalo v kopalnici, se bosta prah in umazanija v njej nabirala dosti počasneje, blesk pomitih ploščic pa se bo ohranil dlje časa. Alit Elavi prikliče tudi nevidne energije palčkov in škratov, ki nam bodo radi pomagali, da bo naše pospravljanje in čiščenje pospremljeno z energijo čiste radosti, večje učinkovitosti in vedrine, tako da bomo v krajšem času naredili več in bolje. Na koncu se jim ne pozabimo zahvaliti za njihov trud, kajti za nehvaležnost nas bodo poplačali s številnimi vragolijami in neprijetnostmi.

Alit Elavi pomeni "križ čistosti", saj ga sestavljata pravokotno presekani navpičnica moči in obzornica trajanja. V gorišču in pri njegovih koreninah najdemo čarovniška diamantna deltoida moči, nad katerima se bočita altani pozitivne smeri. Tik pod goriščnim deltoidom leži krog neskončne čistosti, h kateremu je usmerjena tretja altana globljega pomena. Tudi na vrhu simbola je začrtan krog neskončne čistosti, ki simbolizira abstraktno čistost duha. Spodnji je namenjen čistosti fizične ravni. Obzornico trajanja na levi strani krasi polmesec ali zbiralni lok, ki vsrkava vesoljne energije prečiščevanja, enako nalogo pa z njim deli skrajna desna altana, v cvetu katere lebdi točka pomena.

Alit Elavi lahko uporabljamo tudi za čiščenje kristalov. Potem ko smo jih temeljito splaknili s tekočo mrzlo vodo, jih postavimo v gorišče narisanega simbola, ki mora biti vsaj tako velik kot izbrani kristal.

Če simbol čistosti z roko narišemo v zrak in vstopimo v polje njegove prečiščevalne energije, bo iz naše avre odstranil energijske smeti in parazitske elementale. Seveda je koristno tudi, da ga nosimo s seboj, narisanega na kamen ali listič papirja, tako da se negativnosti ne morejo prilepiti na naše energijsko telo.

Učinek vilinskega simbola čistosti še okrepita eterična vonja cedre in žajblja.

Čutnost: PELER NIM

V sodobnem svetu zna čedalje manj ljudi priti v stik s svojimi prvinskimi občutki in jih izraziti navzven. Čutnost ne pomeni le vključiti vse svoje čute in jih zavestno uporabljati v ekstazi plamena trenutka, ampak biti občutljiv na vse dražljaje, ki prihajajo v naše polje energije in se zavedati vseh tistih, ki jih izžarevamo navzven, proti subjektu svoje čutne zaznave. Senzitivnost se povečuje tedaj, ko živimo čisto, usklajeno, ozaveščeno življenje ter smo v polnosti prisotni v tistem, kar pač v sedanjosti trenutka počnemo.

Vilinski simbol čutnosti Peler Nim ne spodbuja le budnosti, čuječnosti in izostrenosti naših čutov. Vilinski čarovniki so ga v prvi vrsti namenili tistim, ki so pozabili na svojo seksualnost in jo podredili ciljem, za katere so se prepričali, da so pomembnejši, bolj vzvišeni ali čistejši. Ljudje, ki so svoje življenje posvetili t.i. “višjim ciljem” – najrazličnejšim oblikam duhovnosti, pogosto zanemarjajo čutni vidik svoje osebnosti in svojega božanskega bitja, kar seveda ne velja za tantrike. Noben vilinski simbol ni toliko povezan s človekovo spolno naravo, kot prav Peler Nim. In prav na tem področju spolne čakre zasledimo največ ovir, blokad, travm, bolečine in strahov, ki preprečujejo prost pretok božanske energije duha v zgornje energijske centre telesa. Peler Nim prečiščuje področje spolnega energijskega središča, ga odpira in usklajuje.

Marsikdo v sebi skriva bolečino, povezano z izgubo ljubljenega partnerja, ali pa grobe zlorabe iz otroštva, posilstva, spolne bolezni, občutke krivde, zagrenjenost, sram in podobno, kar je vse zaklenjeno na področju oranžne čakre spolnosti. Peler Nim, ki ga ponavadi rišemo z oranžno, modro ali vijolično barvo transformacije, preobraža vso to negativno energijo v čisto ljubezen in v zdravo čutnost, v tantrično zavedanje in odprtost do energij združevanja moške in ženske komponente moči, jina in janga, neba in Zemlje. Frigidnim ženskam omogoča, da znova spoznajo radost in ekstazo spolne združitve, da se navdušijo nad dotikom moškega telesa, premagajo vcepljeni gnus in odpor do spolnosti in znova zaživijo kot celovite osebnosti. Impotentnim moškim pomaga premagati strah pred žensko močjo in pred tem, da bi se pred svojo spolno partnerico osmešili, ker jih skrbi, da ne bi zmogli izpolniti njenih pričakovanj. Tistim, ki pa na tem področju nimajo kakšnih posebnih težav, pa Peler Nim pomaga bolj polno, globinsko in z vsemi telesnimi čuti navdušeno uživati v spolnosti, ki tedaj postane božanska igra na odru brezpogojne ljubezni.

Simbol lahko uporabljamo med meditacijo, ko osredo-točamo svojo pozornost na področje pod popkom in si v njem vizualiziramo oranžno kroglo energije z vrisanim Peler Nimom. Pred ljubljenjem ga lahko z roko narišete v ozračje spalnice ali nad posteljno rjuho. Če si želite več spolnih aktivnosti v svojem življenju, ga narisanega na papir ali kakšno drugo snov položite v bližino kraja, kjer bi si želeli, da se te aktivnosti odvijajo.

Peler Nim nam omogoča, da pridemo v stik z vilami najvišjega užitka in se naposled znova zaljubimo v življenje samo. Vonj dehtečega jasmina, prelestna lepota prelivajočih se odtenkov sončnega zahoda, petje ptic v prebujajočem se pomladnem gozdu, šumenje palm v ritmu razpenjenih morskih valov, mehkoba dlake hišnega ljubljenčka, svež jutranji veter na obrazu, kepa snega na dlani in svileno oblačilo, ki blagodejno ljubkuje dotik naše kože, vse to nenadoma postane vir čutnega užitka, ki preplavi s polnejšim zavedanjem razsežnosti naših čutil in nas navda z radostjo, da smo živa, čuteča, ljubeča, neobremenjena, svobodna bitja, ki znamo ceniti darove in blagoslove življenja in sveta, v katerem prebivamo.

Peler Nim sestavlja navpičnica moči, ki se Zemlje dotika z navzdol obrnjeno čarno piramido, okronana pa je z diamantnim čarovniškim deltoidom moči, ki kristalizira in prečiščuje energijo naše čutnosti. V srcu simbola žari točka pomena, ki nas spominja, da je spolnost ravno tako lahko vzvišena, čista in božanska, če jo le znamo deliti v ljubezni, s primernim, kompatibilnim sočlovekom na usklajen način. Brez te energije je življenje bolj prazno, pusto in neizpolnjeno.

V simbolu čutnosti so poleg žariščne točke pomena še tri: zgornja povezuje človekovo snovno, astralno in miselno telo z božanskim izvirom, leva simbolizira jin energijo, desna pa jang energijo. Središčno točko pomena objemata dva k njej obrnjena loka in preprečujeta, da bi se njena svetloba razpršila, porazgubila in obledela v primežu negativnih miselnih vzorcev ter prepričanj. Od izbokline obeh lokov proti točkama pomena vodita dve altani pozitivne smeri, ki poskrbita, da se ožariščena energija pretaka navzven na najboljši možni način, v smeri ljubezni in za najvišje dobro vseh vključenih.Delo(vanje): TIR ABAL

Ustvarjalno in izpolnjujoče delo zajema nadvse po-membno poglavje našega življenja. Kadar pri svojem delu uživamo, delamo hitreje, bolje in učinkoviteje, hkrati pa se počutimo bolj polni energije, radosti, zdravja in življenjskega smisla. Vilinski čarovniki pravijo, da tedaj delamo skupaj s svojim dvojnikom, astralnim duplikatom svojega snovnega telesa, kar povzroči, da nismo nikdar utrujeni. In obrnjeno: če opravljamo delo ali poklic zgolj zaradi preživetja, zato, ker pač moramo, se bo naše nezadovoljstvo odražalo tudi na drugih področjih našega življenja, zlasti skozi šibko zdravje. Bolezen namreč deluje kot obrambni mehanizem, kot beg iz nezadovoljnosti, ki smo jo ustvarili z neizpolnjujočo službo. Tudi če v njej zaslužimo še tako veliko denarja, nobeno bogastvo ne odtehta muke, s katero je bilo prisluženo. "Prisilno" delo povzroči iskanje tolažbe v iluzijah, kot so filmi, pogrošni romani, različne oblike zasvojenosti s hrano, mamili, alkoholom, odnosi in podobno. Poleg tega smo takrat nagnjeni k pretiranemu zapravljanju, kajti z materialnimi dobrinami bi radi pozabili na trpljenje ob delu. Privoščimo si na primer drage počitnice v eksotičnih deželah, da bi se tam temeljito odpočili od napornega delovnega vsakdana.

Sodobni psihologi ljudem, ki jih njihovo delo preveč obremenjuje, pogosto svetujejo, naj se začnejo ukvarjati s svojim najljubšim konjičkom in ga sčasoma spremenijo v donosen posel, v katerem bodo znali tudi uživati. Za to spremembo pa poleg vilinskega simbola delovanja potrebujemo še zvrhano mero zaupanja in optimizma ter ustrezno strokovno znanje, ki nas na koncu popelje do uspeha.

Vilinski simbol Tir Abal nam pomaga, da si izberemo delo, v katerem bomo našli veselje in izpolnitev, hkrati pa bomo brez težav z zaslužkom zadovoljili svoje potrebe. Spodbuja nas, da delamo z radostjo, ustvarjalno opravljanje izbranega poklica pa nas bo poslej vedno osrečevalo in nikoli utrujalo. Tistim, ki omahujejo glede izbire življenjskega poklica, Tir Abal razsvetli pot in jim predstavi posledice posameznih odločitev, tako da naposled zlahka izberejo šolanje ali poklicno smer, v kateri bodo uživali in kjer bodo dosegali največje uspehe v skladu z vsemi svojimi zmožnostmi in darovi. Tako njihovo delo postane precej več kot le to: spremeni se v osmišljeno in izpolnjujoče življenjsko poslanstvo.

Tir Abal nas poleg tega učinkovito ozdravi lenobnosti, negibnega vztrajanja v neproduktivnem nedelovanju in nas sproži iz inertnosti v dejavnost. Krepi jang energijo moškega, aktivnega principa v nas, moč neba, ki se vzpenja nad pasivnostjo Zemlje. Hkrati nam pomaga oblikovati nov odnos do našega že obstoječega dela, saj le-ta bistveno določa, ali bodo naši dnevi polni navdušenja in zadovoljstva ali pa se bomo valjali v zdolgočasenosti in skrbeh.

Simbol delovanja si lahko narišemo ali nalepimo na pisalno mizo, ga obesimo na steno pisarne ali delavnice, lahko pa ga tudi z roko narišemo v zrak, preden začnemo z delom, ali ko nas popade huda lenoba. Seveda ga lahko nosimo v žepu ali torbici, narisanega na košček naravnega materiala ali vtisnjenega v kristal. Pomagal nam bo prebuditi potrebno navdušenje, zbranost in pozornost, tako da bo sad našega dela vselej kakovosten, osmišljen in bleščeč. Nikar ga ne pozabimo vzeti s seboj na razgovor za novo službo! Če je prava za nas, nam bo namreč močno izboljšal možnosti, da jo dobimo.

Včasih moramo nujno kaj postoriti, počutimo pa se brezvoljni, malodušni, utrujeni, neprespani ali potrti. Tudi v tem primeru nas bo Tir Abal iztrgal iz krempljev negativnih razpoloženj in nam pomagal postano pasivno energijo prepuščanja in samopomilovanja zamenjati z dejavno energijo moči, ki je zmožna spreminjati svet.

Uživati v svojem delu in življenju je naravna težnja vsakogar od nas, ki ji je potrebno posvetiti nekaj pozornosti, da se razcveti in nas izpolni z radostjo. Tir Abal nas bo osvobodil mučnega občutka nujnosti in ustvaril potrebno vzdušje za kreativnost ter uspeh. Znal nam bo približati zorni kot zaznave, skozi katerega bo naše delo videti nadvse koristno, potrebno, a zabavno in celo prijetno. Delo, v katerem znamo uživati, razvija naše speče zmožnosti in prispeva k močnejši samozavesti. Vse skupaj pa z bolj rožnatimi odtenki zaznamuje celoto našega vsakdana.

Tir Abal je sestavljen iz obzornice moči, ki jo na obeh konceh omejujeta zbiralna loka. Levi lovi potrebno energijo iz vesolja, ki v nas sproži v učinkovito delovanje, desni pa zbira spremljajoče sile ustvarjalnosti in radosti, ki nam pomagajo do lahkotnega opravljanja katere koli dejavnosti ali poklica. V gorišču simbola sta čarna piramida moči in pod njo krog neskončnega delovanja, ki sedi v razprtih lateh altane pozitivne smeri. Na dnu lebdi točka pomena, ki nam pomaga ozavestiti pomen našega delovanja in ga umestiti na najprimernejši prostor v srcu življenja.

Enost: AGRIM BEL

“V Enost gre korak združitve,” se glasi eno od spor-očil vilinskega simbola enosti, ki so ga vilinski čarovniki poimenovali Agrim Bel.

Trije pari navideznih dvojnosti se v njegovem liku združujejo v popolno enost, nanizani okrog navpičnice moči. Na vrhu in pri dnu sta z navpičnico povezana dva neskončna kroga povezav. V srcu simbola sta s hrbti zraščena skupaj levi in desni zbiralni lok energij. V njunem območju pa svobodno lebdita še dva čarovniška diamantna deltoida, ki ponazarjata svobodo izbire in vrnitve domov, v enost.

Enost je povezanost z vesoljem, z vsemi in vsem, kar obstaja, je obstajalo in bo, kajti vse in vsi smo sestavljeni iz enakih najmanjših delcev energije. Ločenost je zgolj iluzija, ponaredek našega uma.

Ljudje, ki jih srečujemo na svoji življenjski poti, še zlasti pa naš partner, so naši ogledalni odsevi, deli nas samih, refleksija, ki jo potrebujemo v danem trenutku. Stvari, ki nas pri drugih najbolj motijo, so prav tiste, ki jih ne znamo ali ne zmoremo sprejeti pri sebi. Upiramo se jim in si jih ne želimo priznati. Nas moti partnerjeva neodločnost? To, da nima časa za nas? Vprašajmo se, kdaj smo se nazadnje sami odzvali enako. Če smo dovolj pošteni do sebe in če bomo res dobro razmislili, se bomo spomnili. Zrcaljenje nas lahko zares veliko nauči o nas samih in o drugih.

Agrim Bel nas skozi meditacijo lahko pomaga pripe-ljati v občutek vesoljne enosti. Meditacija je pravzaprav komunikacija z našim najglobljim notranjim bistvom, notranjim vodnikom, intuicijo, zlitje z duhovnim jedrom, z iskro božanskega iz neskončnega oceana brezmejne zavesti, katere neločljiv delček smo. Gre za stik in po-vezovanje, za raztapljanje občutka ločenosti in osamlje-nosti, za zlitje z enostjo vesolja. Ko se gladina zavesti umiri, ko se čustva uskladijo, ko utišamo svoj zunanji, osebnostni jaz in popolnoma sprostimo svoje snovno telo, se zavemo svoje prave narave in prisluhnemo subtilnemu šepetanju intuicije, ki se nikdar ne zmoti.

Ko vas nenadoma preplavi močan občutek ločenosti in osamljenosti, si vizualizirajte podobo Agrim Bela in trikrat ponovite njegovo ime. Meditacija enosti bo v vas spet prebudila radostno povezanost z vsem, kar obstaja. Predstavljajte si, da se vaše snovno telo počasi raztaplja in da se njegovi atomi spajajo z atomi vesolja. Najmanjši delci, ki sestavljajo naše telo, so enaki tistim, ki sestavljajo vse okrog nas. Med jedrom vsakega atoma in elektroni, ki krožijo okrog njega, je velikanski prostor, ki ga lahko primerjamo z nogometnim stadionom, jedro atoma pa z velikostjo nogometne žoge. Torej je trdnost snovi, s tem pa tudi našega telesa, čista iluzija. V nas in okrog nas se odpirajo ozvezdja neskončnih možnosti. Poletimo vanje. Začutimo, da žarimo. Izžarevamo svojo energijo, ki se ves čas spaja z energijo vesolja. Potem si predstavljajmo, da se skozi nas pretaka osvežujoča in spajajoča energija. V telo vstopa skozi kronsko čakro tik nad temenom, skozi naša stopala pa teče v Zemljo. Povezuje nas z nebom zgoraj in z materjo Zemljo spodaj. Začutimo, da smo zares del vsega. Agrim Bel je ključ do pozabljenega občutka enosti v nas. Vse vilinske pismenke so del našega starodavnega spomina, ki nas poveže z globoko zakopanim starodavnim znanjem in modrostjo v nas. V mislih si ponovimo sporočila simbola enosti:

“Jaz sem del vsega in vse je del mene. Povezana sem z vsemi in z vsem. Vse in vsi so povezani z mano. Eno sem z vsem. Bivam v enosti, kar me napolnjuje s srečo in radostjo.”

Agrim Bel vas bo potem sprožil ven, med ljudi. Pomešajte se mednje in začnite komunicirati. Pomagate si lahko tudi z vilinskim simbolom komunikacije, s katerim se odlično dopolnjujeta. Družite se, pokličite prijatelje in znance, pojdite na sprehod v naravo, povezujte se tudi z njo in začutite, da ste njen neločljivi del. Nikdar se ne prikrajšajte za razkošje pestrosti medsebojnih odnosov in za radost doživljanja enosti z drugimi ter z vsem stvarstvom. Veliko ljudi odkrije enost prav skozi lepoto narave, ko se odprejo in sprejmejo vase drevesa, sonce, nebo, ptice, travnike in vode. To se zgodi tisti hip, ko opazovano in opazovalec nenadoma postaneta eno. Zlijeta se drug z drugim, se raztopita in izgineta, da bi se ponovno pojavila v vseprežemajoči, odrešujoči in osvo-bajajoči enosti vesolja. Občutek enosti in povezanosti z vsemi in vsem je tudi edino trajno zdravilo za vsako osamljeno srce, je doživetje, ki ga zlepa ne pozabimo.

Veliki ocean enosti vsega življenja prekipeva od obilja. Nikar ne skrbite, kajti tudi za vas se v njem vedno najde kaj lepega. V njem spijo možnosti uresničitve vseh naših potreb in želja. Dovolimo si, da od povsod, od vseh in vsega prihajajo k nam dobre, lepe in prijetne izkušnje. Sprejmimo jih odprtih rok.

Ko boste prihodnjič spet pogrešali dragega prijatelja, ki je morda daleč, daleč stran, se spomnite, da sta prostor in čas zgolj iluzija, ki obstaja le znotraj fizičnega telesa. Na krilih simbola večnosti (Inmen Ubur) se ga vselej lahko dotaknete in komunicirate z njim. Ali pa se skozi Agrim Bel povežete z njegovo esenco, z njegovim božanskim notranjim bistvom, tako da vajini srčni čakri soutripata hkrati, v vesolju brezmejne enosti. Nobene ločenosti ni. On je še vedno z vami, ta trenutek, tukaj in zdaj, vsakokrat ko pomislite nanj in ga začutite.

Naša največja iluzija je sad zmotnega prepričanja, da smo rojeni pod samotno zvezdo. Resnica je na srečo bistveno drugačna. Rodili smo se kot ena izmed neštetih miriad točk zavesti, drobnih zvezd v brezbrežnem prostranstvu vesolja. Sijaji vseh zvezd se prelivajo in prepletajo med seboj. V dolgih nočeh in svetlih dneh zlivajo v isto luč svojo svetlobo. Vsi smo otroci brezmejne zavesti, ki se, držeč za roke, smehljamo novim trenutkom naproti.Gibanje: ALOR ZEI

Negibnost in skrepenelo vztrajanje v stanju strahu pred spremembo položaja onemogočata rast in razvoj, k čemer je usmerjena zavest vseh bitij. Tudi drevo, ki z mogočnimi koreninami trdno stoji v zemlji, se premika v rasti vej, cvetov in listov, valujočih v dihu vetra. Kadar energija zastane, se postara in usmradi kakor voda v mrtvih rečnih rokavih. Tedaj nastopi čas, da uporabimo Alor Zei, vilinski simbol gibanja, ki premakne stvari iz mrtve točke, jih revitalizira, obnovi in obudi.

Alor Zei so vilinci prvotno uporabljali v svojih, gibanja polnih športih, zato nas njegova energija vzpodbudi tudi k telovadbi, razgibavanju snovnega, pa tudi čustvenega in mentalnega telesa in povečuje našo gibčnost ter gibljivost sklepov, mišic in elastičnost kože. Hkrati pospeši pretok telesnih tekočin, limfe, krvi, hormonskih sokov, in nas povabi na dolg, razgiban in razigran sprehod v naravo, kjer vse utripa, se giblje in valovi.

Na vrhu navpičnice moči sedi krog neskončnosti večnega gibanja, ki hkrati predstavlja glavo Ptice premika Alor. To božansko pernato bitje ponazarja valovenje večnega spreleta skozi zračne tokove, usmerjene k cilju pozitivne dejavnosti. Čopasta altana vrh nje kakor kronska čakra v človekovem eteričnem telesu zbira energijo vesolja, da jo kasneje skozi nenehno gibanje lahko polno izrazi navzven. Lok krila, ki se pne sredi črte moči, vase lovi energijo vetra sprememb, ki dodatno napolni jadra premikanja s pozitivno energijo aktivnosti jang pola življenja. Na dnu simbola žari točka pomena, ki nam pomaga ozavestiti nujnost gibanja za našo duhovno rast in osebnostni razvoj.

Simbol Alor Zei uporabimo takrat, kadar se želimo osvoboditi okov neprostovoljnega mirovanja in se usmerimo k radosti gibanja. Ko želimo razgibati svoje telo, čustva in um, pri športih, kot so atletika, gimnastika in vsi drugi, ko želimo doseči večjo gibčnost, pri težavah v premikanju na fizični ravni, pa tudi takrat, ko želimo zaspale, skrepenele energije v poslih, razmerjih in v življenju nasploh spraviti v tek, valovanje in premikanje, je Alor Zei nepogrešljiv dodatek in prijatelj. Simbol narišemo na papir, les, blago ali kamen, ga programiramo z namenom svoje želje in mu zaupamo svoj cilj. Lahko ga tudi narišemo z roko v zrak, da pospešimo kroženje, ali pa ga pred športnimi dejavnostmi in pomembnimi tekmovanji narišemo na telo, na pleksus solaris ali na mišico, ki bo med njim najbolj obremenjena.Harmonija: ŠANI TAER

Ko zaupamo v harmonijo, popolnost in božanski sklad, ki vlada vesolju, se tudi naša telesa in hormonski sistem začnejo uravnovešati in delovati skladno s seboj ter okoljem.

Vilinski simbol harmonije in ravnovesja se imenuje Šani Taer. Na dnu navpičnice moči je nameščen eden od dveh lokov ubranosti, ki uravnoteža energije simbola in prostora, ki ga obdaja. Kot jeziček na tehtnici vesolja se Šani Taer ziblje na spodnjem loku, ki ga pod piramido neskončne harmonije dopolni objemajoči lok neomejene ubranosti. Spodnji lok simbola nas spomni, da harmonija ni negibno, monolitno stanje, ki nespremenjeno traja v kontinuumu vesolja, pač pa večno uravnovešanje raznoličnih energij, na katerega je dobro biti vselej pozoren in se gibati z njim v pozitivni smeri njegovega največjega učinka. Nad piramido leži točka pomena, ki jo kot navzven obrnjena krona dopolni altana pozitivne smeri.

Kadarkoli zahrepenimo po vnaprej določenem so-glasju med pojavi, po božanski ubranosti na katerem koli področju življenja, še zlasti pa na področju zdravja, ko iščemo plemeniti sklad s seboj, z drugimi in s svetom okoli nas, ako želimo zazveneti v sozvočju z matero naravo in v svojem življenju odkriti ali vzpostaviti novo ravnovesje na višji ravni, pokličimo na pomoč energijo vilinskega simbola harmonije Šani Taer. Še zlasti učink-ovit je pri uravnovešanju našega hormonskega sistema in pri usklajevanju delovanja posameznih čaker. Ako kot mantro v mislih ponavljamo njegovo ime in si zraven po možnosti še vizualiziramo njegovo podobo, se bo vsaka situacija, v kateri se bomo znašli, začela razvijati v smeri najpopolnejše tedaj možne harmonije.

Hitrost: KAT NIRA

Včasih se nam zdi, da se zadeve razvijajo veliko prepočasi, kot bi si želeli. Ko hočemo pospešiti razvoj dogodkov, rast rastlin, izpolnjenje usode ali želje, situacijo ali manifestacijo delovanja, je čas, da uporabimo starodavni vilinski simbol Kat Nira.

Nestrpnost sicer ni prav lepa čednost, pa vendar gre za lastnost, ki je mučila potrpežljivost človekovega značaja že zgodaj v davnini. Zatorej je bil Kat Nira eden prvinskih, začetnih simbolov po kronologiji svojega nastanka.

Zakasnitve, upočasnitnive in odlašanja pogosto pov-zročijo blokade energije, ovire pretoka, ki bi moral spustiti določeno izpolnitev skozse, pa tega ne zmore. Kat Nira pospešuje hitrost dogajanja ravno s tem, da raztaplja ovire in razkraja blokade, s tem pa omogoči pozitivni energiji najvišje svetlobe, da se z lahkoto prebije do zastavljenega cilja. Učinkovitost njegovega delovanja omejuje le karmična pogojenost posameznika, ki ga uporablja. Z drugimi besedami: če je vaša karmična lekcija v tem življenju, da se naučite potrpežljivosti in razvijete kvaliteto pričakovanja ali čakanja na obljubo usode, bo Kat Nira deloval s polovično močjo. Kljub temu pa vam bo v veliko pomoč pri ozaveščanju vaših blokad in sčasoma vas bo privedel do stanja uma in teles (predvsem mentalnega in emocionalnega, pa tudi snovnega), ko bodo stvari stekle hitreje in gladkeje. Kat Nira vpliva tudi na osebno našo percepcijo časa in povzroči, da dolge minute tečejo hitreje, dnevi in tedni pa si bliskovito podajajo roke.

Vilinski simbol Kat Nira je sestavljen iz navpičnice moči, ki se na vrhu končuje s krogom neskončnosti nocije časa, kot ga pozna naše fizično telo. Iz kroga proti zemeljskemu cilju vodita puščičasti smeri obeh altan, nanizanih na pokončni črti. Prva se prebija skozi blokade v našem emocionalnem telesu, druga pa skozi ovire, ki jih povzročajo naši mentalni vzorci in okostenela negativna prepričanja. Na dnu lebdi točka pomena, ki ozavešča pomen hitrejšega delovanja in nas usklajuje z drugačnim časom, ki ni več naš gospodar, ampak z našo voljo sodelujoči prijatelj. Obstaja še en vilinski simbol obvladovanja časa, ki nam podeli moč nad njim in nas prestavi v brezčasnost, vendar o tem več kdaj drugič.

Simbol hitrosti lahko uporabljamo samostojno, kadar se hočemo povezati z bistvom kvalitete hitrosti, še pogosteje pa v kombinaciji z drugimi znaki. Če bi želeli hitreje manifestirati kvaliteto ljubezni v svojem življenju, ga bomo narisali poleg simbola ljubezni, če hočemo pospešiti delovanje svojega spomina, ga bomo narisali ob znaku za spomin, ako hrepenimo po hitrem uresničevanju obilja, bo našel svoje mesto poleg Hali Doreija in podobno. Najbolj preprosta uporaba Kat Nira je bila v atletiki. Vilinski tekmovalni tekači in hitri sli so imeli na pleksusu solarisu narisan simbol Kat Nira, da so lahko tekli kot veter in kot za šalo premagovali velike razdalje. Pri tem so imeli ves čas pred očmi svojo podobo na cilju. Medtem ko so tekli, so bili s pomočjo mentalne vizualizacije že tam, kamor so bili namenjeni.

Humor: ELID AR

Ljudje brez smisla za humor so dolgočasni, njihova neutemeljena resnobnost in pretirana samopomembnost pa resno ovirata njihovo napredovanje na duhovni poti. Veder nasmeh in zdrav smeh blagodejno delujeta na celotni energijski sistem človeka. Mračni resnobneži so nepriljubljeni in zagrenjeni, zato pogosto ne morejo doseči ciljev, ki si jih zastavijo. Ker jih družba odklanja, se zapirajo v samoto, kar še poslabša njihovo stanje.

Za vilinske čarovnike je bil značilen zdrav, prijeten smisel za humor, brez škodoželjnosti in norčevanja. Radi so se zabavali in se smejali, saj so tako lahko delovali učinkoviteje, hitreje in bolje. Ustvarjali so skozi energijo radosti, se šalili in rokavičili, pleteničili, se krohotali in hihitali, se hecali in se valjali v vijolični energiji svojega zvonkega glasnega smeha. Navdihnili so tudi slavnega filozofa in pisatelja Hermanna Hesseja, ki je v svojem delu Stepni volk zapisal: "Večnost je trenutek, ravno dovolj dolg za kako šalo." In: "Ves višji humor se začenja s tem, da človek sam svoje osebe ne jemlje več zares." Čiste vilinske resnice! Humor nas odreši bolezni samopomilovanja in samopomembnosti, ki nam onemo-gočata dostop do višjih ravni bivanja. Naredita nas toge in nepretočne, zastrupljata nas navznoter in nas pehata v bolezen, potrtost, malodušje in bolečino. Humor je najboljše zdravilo za vsa našteta negativna stanja, pa še za kakšno povrhu, seveda.

Če ste že pogledali v vse temne luknje, špranje in skrinje, zaman iščoč svoj izgubljeni smisel za humor, je Elid Ar vitez rešitelj, ki vas bo znova združil z (na)smehom, radostjo, srečo in vedrino v vas. Morda boste z Elid Arom zaradi svoje duhovitosti zablesteli že na naslednji zabavi.

Duhovitost je že skozi koren svoje besede povezana z duhovnostjo. Vsi najvišji duhovni voditelji in učitelji, vključno z Budo, Maitreyo, mojstrom Saint Germainom in številnimi drugimi, so sloveli po svoji kleni duhovitosti in zdravem smislu za humor. Varujte se samooklicanih duhovnežev brez kančka smisla za humor, ki sami sebe jemljejo smrtno resno!

Elid Ar je lep, dekorativno oblikovan, a zato nič manj mogočen in domišljen simbol, ki ga tvori navpičnica moči, na vrhu in pri dnu zaključena z čarovniškima diamantnima deltoidoma. V gorišču se stikata dva s hrbti zraščena loka, ki zbirata radost, vedrino in lahkotno igrivost vesolja. Skoznju poteka obzornica moči, ki se končuje s krogoma neskončnega pomena. Vsakega od njiju okrona altana pozitivne smeri. Oba kroga sta spojena z obema deltoidoma s pomočjo dveh diagonal povezovanja, ki pričata o tem, da humor združuje, osrečuje in razveseljuje ljudi....Nadaljevanje je v papirnati knjigi.

Ovitek knjige Jeršek Marjetka - Kandelar
Ovitek knjige Jeršek Marjetka - Kandelar

Comments are closed.