PRIROČNIK ZA AVTOGENI TRENING – Branislav Cvetko

Naslovnica knjige Branislav Cvetko - Priročnik za avtogeni trening
Naslovnica knjige Branislav Cvetko - Priročnik za avtogeni trening
Naslov: PRIROČNIK ZA AVTOGENI TRENING
Avtor: Branislav Cvetko
Število strani : 103
Format: A5
Vezava: Trda
ISBN: 978-961-276-156-1
Vezava: Broširana
ISBN: 978-961-276-157-8
       

Avtor

BRANISLAV CVETKO

Prof. dr. Branislav Cvetko se je rodil leta 1928 v Ljubljani. Po konèanem študiju medicine je opravil specializacijo iz nevropsihiatrije, ki jo je kasneje nadgradil z doktoratom iz teoretiènih vidikov epilepsije in njih pomena za terapijo epilepsije. Kot utemeljitelj EEG (elektroencefalografskega) laboratorija v Sloveniji in izredni specialist za epilepsijo je pustil slovenski nevrologiji neizbrisen pečat.

Po upokojitvi leta 1991 se je začel intenzivno poglabljati v možnost reševanja problemov in lajšanja vsakovrstnih težav kot tudi preprečevanja bolezni z avtogenim treningom. Njegov pristop k avtogenemu treningu, pri katerem je poleg osebnega pogovora s človekom uporabljal tudi CD-je z navodili in sproščujočo glasbo, ki jih je sam posnel, je bil edinstven. To se je odražalo tudi na rezultatih pri ljudeh, ki so se pri njem učili avtogenega treninga. Izredno subtilno je znal povezati vzhodnjaško filozofijo in moderne medicinske dosežke v terapevtski splet, ki je bil zelo učinkovit in je imel trajne učinke.

Prof. Cvetko je bil vsestranski človek, ki se je vedno razdajal tistim, ki so ga potrebovali. Bil je ustvarjalen vse do svoje smrti jeseni leta 2009. Med njegovimi drugimi deli velja omeniti Knjigo o epilepsiji ter Razmišljanje o zavesti, svoja

Ovitek knjige Branislav Cvetko - Priročnik za avtogeni trening
Ovitek knjige Branislav Cvetko - Priročnik za avtogeni trening

Comments are closed.