PRIROČNIK ZA VSTAJENJE – Tony Stubbs

Naslovnica Knjige Tony Stubbs - Priročnik Za Vstajenje
Naslovnica Knjige Tony Stubbs - Priročnik Za Vstajenje
Naslov: PRIROČNIK ZA VSTAJENJE
Avtor: Stubbs
Število strani : 148
Format: A5
Vezava: Trda
ISBN: 961-6342-57-6
Vezava: Broširana
ISBN: 978-961-246-528-5
       

Predstavitev

PRIROČNIK ZA VSTAJENJE Gradivo, kanalizirano od Serapisa. Knjiga je razdeljena na dva dela. Prvi del opisuje temeljna znanja in te spoznava z energijskimi polji. Razlaga je taka, da ni potrebno nikakršno posebno predznanje. Vsak in vse ima sebi lastno frekvenco. Vstajenje je proces dviganja frekvence in spreminjanja žarišča zavesti. Drugi del je praktičen; govori o tem, kaj lahko storite, da pospešite svoje osebno in s tem tudi planetarno vstajenje. Serapis vam ponuja kora-ke in vodstvo za ta proces, obenem pa poudar-ja, da je najvrednejše vodstvo lastnega Jaza. Sporočilo knjige je močno in istočasno enostavno ter zabavno. Prebirajte jo z radostjo.

Del besedila knjige:

VSEBINA:Predgovor …………………………………....…… 9

Uvod …………………………………….……...… 12


1. del

Vstajenje: kaj je to?


 1. Kaj je energija ……………………………… 17

 • Prostor ………………………………….……. 19

 • Čas ………………………………….………... 20

 • Gibanje ………………………………………. 23


2. Narava materije ……………………...…….. 25

 • Hologrami ………………………………..…... 29

 • Stoječi valovi ……………………………..….. 33

 • Energijska polja …………………………….… 35


3. Energijska polja ………………………..…. 40

 • Fizična polja ……………………………….… 41

 • Emocionalna polja ……………………….….. 42

 • Mentalna polja ……………………………..... 43

 • Tvoj um niso tvoji možgani ……………….… 45

 • Sestava čaker ……………………….…..……. 47

 • Poreklo vrst …………………………..……. 51

 • Karma ……………………………………....… 56

 • Zakon milosti ………………………….……... 58

 • Torej kaj je z Darwinom? …………………..… 58

 • 5. Božanski izraz Polje Duha ……..……..… 61

 • 6. Trije veliki miti; ljubezen, resnica in moč ….…..…. 66

 • Mit o ljubezni ………………..……………….. 66

 • Mit o resnici ………………………..……….… 71

 • Mit o moči …………………………..……….. 74

 • Moč nad ……………………………..….…….. 75

 • Moč z ………………………………..…….….. 75

 • Sram …………………………………..….…… 77

 • Celično opuščanje ……………………..….…... 78

 • Kontrola ……………………………….…..….. 80

 • Resnična moč …………………………...…….. 81


  2. del

  Vstajenje: kako to storiti?

 • 7. Resonanca 1: razbijanje starih obrazcev. 89

 • Združena čakra ……………………………….. 90

 • Izključevanje iz splošnega mišljenja …………. 93

 • 8. Resonanca 2: usklajevanje z Duhom .. 102

 • Simultani čas ………………………………. 106

 • 9. Enost ……………………………………… 110

 • Pas enosti ………………………………….. 111

 • Priklic enosti ………………………………. 115

 • 10. Biti vse, kar si …………………………. 119

 • 11. Vstajenje ………………………..….…… 123

 • 12. Življenje po vstajenju ………………… 127

 • Pogovor ………………………………….… 130

 • Dodatek:

 • Priročno orodje za vstajenje ……….…..….. 131

Predgovor

Prva verzija te knjige je bila napisana v treh tednih v januarju leta 1989. Decembra 1988 sem se v svoji bližini začel zavedati neke energije, ki se je predstavila kot Serapis in povedala, da je njena funkcija negovanje intelektualne jasnosti in discipline, ki sta potrebni za proces vstajenja.

Začel sem notranji dialog s Serapisom in v začetku januarja je izrazil namero, da z mano napiše knjigo o procesu vstajenja. Hitro sva razvila način pisanja. Na začetku vsakega sestanka sem poklical Serapisa in samo začel pisati. Pogosto sem začutil, kako je Serapis v mojem spominu iskal nek koncept ali frazo in potem, ko mi je posredoval neko idejo, je prepustil meni, da jo izrazim.

Čeprav tega tedaj nisem razumel, zdaj vem, da je moja energija energija Serapisa in da sva si po frekvenci dovolj blizu, da misli tečejo brez šivov; najina zavest se preliva. Rezultat je kombinacija novega gradiva od Serapisa in tistega, kar sem jaz že zavestno vedel, Serapis pa je izbral in sestavil. Ko sem začel uporabljati tehnike, ki jih ponuja ta knjiga, je zveza postala močnejša.

Tako sem v začetku januarja 1989 iz prve roke izvedel o realnosti nefizičnega sveta kot vira vsega. Po tej intenzivni notranji spremembi razumevanja je Serapis začel s to knjigo. Potem je rokopis stal na polici vse do avgusta 1991, ko me je Serapis ponovno vzpd-budil, da naj ga objavim. V preteklih dveh letih in pol se je zgodilo veliko, tako na osebni kot na planetarni ravni, zato sva s Serapisom to priložnost izkoristila, da posodobiva rokopis. V oktobru 1991 sta planet in njegovo prebivalstvo doživela veliko spremembo, tako da je bila knjiga spet na čakanju do marca 1992. Veliko pravil igre se je v tem obdobju spremenilo in zdaj se mi zdi, da bi Bojevniki Luči morali biti bolj prizemljeni. Prav tako se mi zdi, da je zdaj poudarek prestavljen bolj na soustvarjanje s skupinskim delom. V tej novi realnosti se zdi, da se manj opiramo na osebno vstajenje in bolj na to, da to lahko naredimo skupaj .

Tekom let mi je Serapisovo gradivo resnično in na zavestni ravni pokazalo, da kraljestvo Duha ni nekaj izven nas. To smo mi, del nas, ki ima višjo frekvenco in dvigovanje k tej višji frekvenci je lahko tolikšno, kolikor v to verjamemo. Nismo oddvojeni. Duh ni nekaj, kar imamo. To je to, kar smo ali, kot pravijo nekateri, smo nekaj, kar Duh ima. Upam, da bo ta knjiga pojasnila, da nismo človeška bitja, ki prehajajo skozi duhovno izkušnjo, temveč Duh, ki prehaja skozi človeško izkušnjo. Smo del mnogo večje entitete, kot je delavec nekega podjetja del le-tega, nekdo s specifično in enkratno funkcijo in perspektivo.

Po mnogih letih sem na globlji notranji ravni izvedel, da nisem nekaj zasebnega in oddvojenega od Duha, da tvorimo kontinuiteto obstajanja, v katerem so različne samo perspektive in da perspektiva, doživeta iz notranjosti fizičnega telesa omogoča enkratna dojemanja in načine obstajanja.

To razumevanje je zame bilo proces v več korakih. S stiki s številnimi kanalizirajočimi entitetami sem tekom let pridobil določeno intelektualno spoštovanje do nefizičnega univerzuma okoli nas. Potreben pa je bil niz dogodkov (ki niso bili vedno prijetni), da sem se emocionalno prebudil in začel osvobajati to, kar je bilo shranjeno na celični ravni mojega fizičnega telesa. Kot bomo videli, je to nujno, ker moramo, da se povzpnemo s fizičnim telesom, njegovo frekvenco zvišati na frekvenco Svetlobnega telesa. Nekateri so se odločili, da bodo to delali počasi skozi čas, drugi pa so izbrali hitrejšo, bolj nemirno pot. Kakršnakoli že je vaša pot, vedite, da ste zaščiteni in vodeni na vsakem koraku.

Ta knjiga vas poziva, da preverite, kako vidite odnos med fizičnim, emocionalnim, mentalnim telesom in Duhom. Medtem, ko boste brali, najprej to naredite s pomočjo odprte srčne čakre. Občutite energijo v besedah in za njimi. Dovolite svojemu duhu in Serapisu, da med branjem obsijeta vaše razumevanje. Kasneje se lahko vrnete in analizirate gradivo z intelektualne perspektive. Med prvim branjem naj bo vaše razumevanje osvobojeno mentalne presoje. Knjiga je dovolj kratka, da jo lahko preberemo več kot enkrat. Na nek način je tudi nelinearna, ker Serapis lahko k istemu konceptu pristopi iz nešteto različnih smeri.

Samo peščica ljudi je bila v vesolju in videla planet Zemljo v njeni celoti. Mi, ostali, morda težko vizualiziramo planet, ki »visi« v vesolju, lahko pa uporabimo model - nam poznani globus. Tako, na ta način, seveda nihče ne bo napačno zamenjal resnične stvari z modelom. Podobno temu, kadar govorimo o metafiziki na splošno in posebej o vnebohodu, je resnica tako kompleksna in nepojmljiva, da bi bilo razmišljanje, da jo lahko razumemo z našega stališča, napačno. Zato so nam dani modeli, ki jih lahko razumemo, da bi košček po košček razširili naše razumevanje. Eden izmed takih modelov je ta knjiga, majhna iskrica v mraku, ki bo skupaj z ostalimi iskrami osvetlila našo pot.

Spominjam se, ko sem prvič videl Grand Canyon. Bral sem statistike, proučeval zapise in videl fotografije, toda nič me ni pripravilo na resničnost. Samo stal sem v tišini, polni strahospoštovanja in hvaležnosti za takšno lepoto na našem planetu. Imam tih občutek, da se tudi vnebohod lahko pokaže zelo podobno.

Prosim vas, uživajte v tej knjigi. Podaja sporočilo, ki je močno, toda obenem je tudi lahka in zabavna. Torej, stopite v Svetlobo in se zabavajte.


Tony Stubbs,

California

Uvod

Moje ime je Serapis. Običajno ga povezujejo s starodavnimi šolami misterija, toda moja energija je mnogo starejša. Oboževali so me kot boga Ozirisa na Atlantidi, kot Hermesa Trismegistosa in Tota, toda na tem planetu sem aktiven že mnogo dalj časa.

Delovanje šol misterija seveda ni bilo objavljeno, kar je privedlo do ustvarjanja mnogih legend o njihovih učenjih in obrednih inicijacijah. Ti obredi so bili namerno naporni, da bi v javnosti izzvali strahospoštovanje in občudovanje do izbranih učencev, čeprav je bil glavni razlog tako težkih preizkušenj predvsem ta, da so izbrani učenci morali spremeniti sliko o samem sebi. Verjeli so, da uspešen prehod skozi te preizkušnje pomeni, da imajo posebne psihične sposobnosti in znanje. To prepričanje je, seveda, zelo olajšalo pridobivanje takšnih znanj in sposobnosti. Mnogi izbrani učenci niso dojeli, da imajo te sposobnosti vsi in da jih niso uporabljali samo zaradi neznanja. Vsi bi se lahko duhovno povzdignili, vendar so samo izbrani učenci verjeli, da to lahko dosežejo.

To nas pripelje k tebi. Morda sebe ne vidiš kot izbranega učenca v sodobni šoli misterija, vendar ti to si. Večino tistega, kar so se učili starodavni izbrani učenci, je dostopno v knjigah, vključno tudi v tej, ki jo prebiraš. Enako so prav tako lahko dostopne tudi vrste navodil za doseganje psihičnih sposobnosti. Če te to preseneča, se spomni, da je bila večina prebivalstva v preteklosti nepismena in da ji je vladalo, kakor bi temu lahko rekli, primitivno praznoverje.

Pred izbranimi učenci stare šole misterija imaš še eno prednost. V tistem času je duhovna rast bila osebna in posamična izkušnja. No, danes se ves planet pripravlja na planetarno dviganje zavesti. Da bi lahko vsi vi izvršili nujne spremembe v kratkem času, vam mnoga bitja kakor jaz, utirajo pot, da bi držali korak z napredkom planeta. Jaz sem tu, da govorim o vnebohodu - o tvojem neizbežnem vnebohodu in ne o nekem daljnem zgodovinskem dogodku. Govorim o spremembah, skozi katere že greš in ki se bodo nadaljevale v letih, ki prihajajo. V tej knjigi se bomo ukvarjali z osebnim in planetarnim dviganjem zavesti, njegovim vplivom nate in o tem, kaj lahko, da se bo ta proces odvijal gladko, narediš ti. Ta knjiga je vodič na novo področje in govori o tem, kaj boš tam odkril in koga boš tam srečal. Spoznava te z novim slovarjem, ki ti bo omogočil pogovor s svojimi sopotniki s kar najmanj nesporazumi, čeprav moraš dojeti, da je tvoje potovanje edinstveno.

Prav ta kanal uporabljam, ker pripada moji energiji in se zato najini frekvenci zelo dobro ujemata. Prav tako poseduje obsežno tehnično znanje in, čeprav ta knjiga nikakor ni tehničnega tipa, potrebujem določeno natančnost v opisu manipulacije z energijo. Izven fizične ravni so zakoni energije sicer drugačni, vendar vseeno obstajajo in želim vam jasno prenesti zavest o njih.

Uporabljaj to knjigo, da bi svoj intelekt seznanil s procesom vstajenja. Tvoj duhovni jaz bo poskrbel, da bodo tudi ostale ravni tvojega bitja dobile sporočilo, ker vstajenje pomeni trud skupnosti. Tvoja telesna zavest in čustvena energija sta sposobni za neposredne izkušnje brez posredovanja jezika. Bodi prepričan, da tudi one sprejemajo sporočilo.

Zato, prosim, beri o procesu, premišljuj in pogovarjaj se o njem. Niti za trenutek ne pomisli, da je pisana beseda vse, kar sprejemaš. Na duhovni ravni ste vsi že delali z menoj v brezkončni Sedanjosti, čeprav o njej mislite kot o neki aktivnosti iz vašega preteklega življenja. Poznamo se in že dolgo gradimo vez zaupanja in ljubezni. Če boš nadaljeval z branjem te knjige, se zavedaj, da bo samo poznavanje njene vsebine spremenilo tvoje življenje in da te ta obvezuje k tvojemu osebnemu vnebohodu.

Ta knjiga je praktičen vodič za proces, ki je že v teku. Ukvarja se z metafiziko v njenem pravem pomenu - fiziko po fiziki - in opisuje poizkuse, ki jih lahko izvršiš v varnosti svoje lastne avre. Prav tako se zavedaj, da ta knjiga ni edina. Je samo ena od mnogih takih, ki se pojavljajo v tej fazi projekta.

Knjiga je razdeljena na dva dela. Prvi del nudi temeljna znanja in te spoznava z energijskimi polji. To sem razložil tako, da ni potrebe po kakšnem posebnem znanju. Prav tako tudi, na kratko, prikažem dogodke, ki so privedli do mesta, na katerem se zdaj nahaja vaš planet.

Drugi del je praktičen, govori o tem, kaj lahko storiš, da bi pospešil svoje osebno in s tem tudi planetarno vstajenje. Planet je resnično eno veliko energijsko polje. Zato vsak korak, ki ga napraviš k svojemu osebnemu vnebohodu, olajša vnebohod ne le tebi, temveč tudi vsakemu drugemu. Ti, torej, s svojim primerom vodiš druge.

Vemo, da vas bombardirajo s knjigami o metafiziki še od časov izuma tiska, a nikoli prej ta vrsta knjig ni bila tako pomembna. Planetarni vnebohod je dejstvo, ki se ga ne more zanemariti in določen je tudi časovni okvir, ki ne dopušča vač mnogo časa za razpravo. Zato, prosim vas, pristopite k temu enako nujno, kot to počnemo mi, ki se nahajamo izven fizične ravni. Kot Bojevniki Luči ste se pripravljali za ta proces od trenutka, ko ste se prvič inkarnirali na tem planetu. Naš namen tu je voditi vas do konca - do vašega osebnega vnebohoda.

Ne glede na našo vzpodbudo morate vi, z vaše strani, delovati ozaveščeno. Razdelite to gradivo prijateljem, ustanavljajte skupine, da se boste igrali z vajami, pogovarjajte se o procesu vstajenja z vsakim, ki vas je voljan poslušati (in s tistim, ki ni). Pomembno je, da vsak ve, kaj se dogaja, sicer se lahko soočimo z masovnim kaosom. Kolektivno prihajate v veličastni zaključek veličastnega poizkusa in prizorišče je pripravljeno. Ves univerzum je v pričakovanju, zatorej z radostjo igrajte svoje vloge.

Jaz sem Serapis

1. del Vstajenje: kaj je to?

Vstajenje je v osnovi sprememba frekvence in sprememba žarišča zavesti. Ta knjiga opazuje energijo kot nekaj, kar se nahaja v ozadju vsega. Energija deluje in se sestavlja na neopisljivo zapletene načine, da bi oblikovala tebe, vse, kar veš in vse, česar ne veš. Dve glavni lastnosti in značilnosti energije sta njena amplituda in hitrost, s katero vibrira, torej njena frekvenca.

Tvoje fizično telo, čustva, misli in duh so narejeni iz energije, premešane na tak način, da te delajo enkratnega v celotnem univerzumu. Ker ima energija, ki si ti, frekvenco, jo ti lahko spreminjaš. In to je, v bistvu, vstajenje (vnebohod). Ko dvigneš najnižjo frekvenco v svojem fizičnem telesu, telo izgublja gostoto in se spaja z energijo vse višje frekvence. Ko se bo to dogajalo, boš videl stvari in mislil o stvareh, o katerih prej ni bilo mogoče. Dobesedno boš postal bitje pete razsežnosti. Energije nizkih frekvenc, kot na primer straha in omejitve, bodo odpadle in živel boš v stanju tistega, kar bi danes imenovali ekstaza. Postal boš eno s svojim duhom in z duhom vseh drugih. To je dviganje tvoje lastne frekvence oziroma vstajenje.

Definirati moramo še en pojem. Videli bomo, da je v resničnosti poimenovanje tvoj duh, moj duh, njegov duh, njen duh itd. linearno, omejujoče in preprosto napačno. Ko preideš najnižje ravni ločenosti na fizični ravni, obstaja samo Duh - večno spremenljiva oblika energije, ki jo imenujemo Bog, Vse, Kar Je, Vir, Veliki Duh in z nešteto drugimi imeni. Za poimenovanje tega uporabljam besedo Duh, pisano z veliko začetnico v primerih, ko je ločenost nepotrebna. V drugih primerih uporabljam Duhovni-Jaz, za poimenovanje individualiziranega dela Duha, ki se veže nate kot inkarnacijo in na vse tvoje soinkarnacije v času ter na vse nefizične ravni tvojega bitja, ki so višjih frekvenc. Zapomni si, da je to kompromis, narejen samo zaradi razlage: obstaja samo Duh in jaz oba pojma uporabljam izmenično.

Duh se navidezno individualizira, da bi izvršil določeno funkcijo, kot na primer, da postane ti. Duh brilijantno deluje skozi drobceno točko tvoje zavesti, ki se nahaja v središču tvojega telesa. To je tisti ti, ki sebe pozna kot tebe, kot tvojo osebnost in ki ga jaz imenujem ego-jaz. Ti si, kot ego-jaz, manifestacija sebe, Duhovnega-Jaza. No, neverjetna lastnost ego-jaza je, da ne ve, da je iz Duha - oziroma, da ni vedel vse do zdaj!

Pojem ego-jaz se ne uporablja zato, da bi na kakršenkoli način zmanjšal to, kar si, temveč, da tvojo pozornost preusmeri od tvojega ega, obrnjenega k zunanjosti, k tistemu, kdor ti pravzaprav si - k navznoter obrnjeni žariščni točki znotraj tvojega Duhovnega-Jaza in temu, kar je spet tvoja funkcija Duha. Ali, z drugimi besedami, ti si Duh-v-akciji.

Kaj je energija?

Vsak od vas poseduje številna telesa. Eno od njih, fizično telo, dobro poznate, kar pa ne velja za vaše emocionalno, mentalno in duhovno telo. Vsa ta telesa so sestavljena iz energije, ki pa ni iz vam znanega elektromagnetnega spektra, kot so svetloba, radijski valovi ali rentgenski žarki. Govorim o energiji, ki se nahaja za to znano energijo in za tem, kar imenujete materija. Ne more se odkriti z instrumenti vaših znanstvenikov, ker so tudi ti narejeni iz materije, kajti noben instrument ne more odkriti frekvenc, višjih od tistih, iz katerih je narejen sam.

Energija višje frekvence je energija Vira. To je energija, iz katere je izvedena energija tretje razsežnosti, kot je, na primer, svetloba. Vsa energija je kontinuiteta in za namen naše razprave si jo lahko predstavljamo kot nepredstavljivo število enot, od katerih je vsaka zavestna na svoj lasten način. Te enote so se dogovorile, da sodelujejo v okvirih zavesti višje vrste kakor sem jaz ali celica tvojega telesa. Energija oblikuje to, kar sva ti in jaz in njena zavest je osnova naše zavesti o nas samih: to je tisto, kar nas sestavlja. In obratno, naš občutek obstoja organizira celice energije in jim daje psihološko strukturo, znotraj katere se lahko izrazijo.

Univerzum je urejen tako, da oblikam energije, kot sem jaz, omogoča, da izvajajo svojo funkcijo. Ne glede na imena, ki jih uporabljamo, se ta nanašajo na funkcijo, ki jo izvajamo, ko komuniciramo s teboj in ne vključujejo katerihkoli identitet znotraj Duha. Katerakoli že imena uporabljamo, uporabljamo jih samo zaradi primernosti in komunikacije z vašim zavestnim umom. Čeprav se sebe zavedam kot čiste energije Duha, ne mislim, da imam katerokoli identiteto razen funkcije, ki jo izvajam. Jaz sem energija, ki ustvarja obliko, ki se v tem trenutku imenuje funkcija Serapis, vendar se ta energija nenehno spreminja in preobraža.

Zaradi boljšega razumevanja si lahko zamisliš, da je energija razdeljena na oktave. Z Virom kot najvišjo in fizično ravnijo kot najnižjo oktavo, o katerih bomo govorili. Jaz in ostale ravni tvojega bitja obstajamo in vršimo svoje funkcije znotraj teh oktav. Predstavljaj si jih kot nekaj valovnih dolžin radijskega sprejemnika, kjer je vsako bitje kot jaz posebna postaja. Vsaka valovna dolžina omogoča različen niz frekvenc in vsak od nas deluje na vsaki valovni dolžini. Posameznik zavzema isti relativni položaj na skali znotraj vsake valovne dolžine, progresivno dobivajoč višjo frekvenco. Ali, če uporabimo analogijo s klaviaturo: vsakdo je ista relativna nota v vsaki oktavi klaviature, ki jih je v tem primeru sedem. Če bi, torej, vaše individualne note, zaigrale hkrati v vsaki od sedmih oktav, bi rezultat bila celovitost vašega bitja - prekrasen zvok.

Zapomnite si, da te analogije niti približno ne prenašajo cele zgodbe. Obstajajo mnoge valovne dolžine in v vsaki od njih neskončno število not. Prav tako se, da bi izvršili določeno funkcijo, na teh valovnih dolžinah nenehno mešate z drugimi energijami.

Ne samo, da je moje bitje sestavljeno iz energije, temveč se tudi vse, kar si zamislim, manifestira skozi nadaljnjo organizacijo energijskih enot. Kadarkoli nekaj ustvarim, od enega atoma pa vse do sozvezdja, najprej projiciram sprejemljivo polje, podobno prostoru, nato pa odpošljem ali žarčim energijske enote, organizirane v skladu z mojo namero. Torej je bitje, ki ga poznamo kot sebe, skupaj z vsem, kar ustvarim ali uničim, narejeno iz energije. Ponavljam, da ta energija ni toplota ali svetloba, ki ju poznate, temveč je mnogo finejša energija, podobna energiji vaših misli.

Tu se pojavlja množica zanimivih vprašanj o razsežnostih energije, kakor je narava prostora in časa.

Prostor

Rekel sem, da projiciram sprejemljivo polje, podobno prostoru, v katerega žarčim energijske enote v skladu z mojo namero. Ta prostor je v primerjavi s fizičnim prostorom višjega reda in po tvojem pojmovanju sploh ne bi zajemal dejanskega prostora. Vendar je zame resničen v vsakem svojem delčku, kakor so zate resnične dimenzije sobe. Projiciram ali zamišljam si ta prostor, kakor drugi kot jaz projicirajo trodimenzionalni prostor, v katerem živiš ti. Morda si slišal, da fizični prostor ni nič drugega kot miselna oblika ali zamisel. Tu se postavlja vprašanje: Kdo misli? Bodi prepričan, da nešteta bitja marljivo zamišljajo vaš trodimenzionalni prostor, vzdržujejo ga s čistostjo in osredotočenostjo, kakršni je težko opisati. Za mnoge med vami to pomeni, da pri tem sodelujejo vse ravni vašega lastnega bitja.

Prostor, ki si ga zamišljamo, je sprejemljiv in uporaben za energijo enako, kot je avtocesta za vozila primernejša od tal, na katerih je zgrajena ali kot žica boljše prevaja elektriko od zraka v okolju. Torej je prostor polje, ustvarjeno za prevajanje energije. Na višjih ravneh ustvarjamo svoj lastni prostor; na fizični ravni višje ravni tvojega bitja pa ustvarjamo fizični prostor, v katerem živiš ti. To je polje, ki hkrati združuje in razdvaja: ko rečemo združuje, mislimo, da omogoča, da tisto, kar žarčimo vanj, deluje vzajemno in ko rečemo, da razdvaja, mislimo na to, da je organizirano tako, da se žarčenja ne prekrivajo. Predstavljaj si, da postaviš dva predmeta enega poleg drugega, kot par držal za knjige. Ta se ne stapljata eden v drugega, ker vrsta polja, ki ga projiciramo, razdvaja njuni polji.

Čas

Z moje perspektive in s perspektive ostalih ravni tvojega lastnega bitja čas, kakršnega poznaš, preprosto ne obstaja. Jaz in ostale ravni tvojega bitja popolnoma in istočasno sodelujemo v sedanjosti, preteklosti in prihodnosti tega planeta. Zavedam se delov moje energije, ki se inkarnirajo v mnogih točkah Zemljine zgodovine enako dobro, kot se ti zavedaš inkarnacije, ki jo poznaš kot sebe. To je zato, ker nisem omejen z linearnimi možgani, temveč uporabljam neposredno spoznanje. V tem je velika razlika.

Fizični možgani delujejo sekvenčno in potrebujejo končni čas, da lahko obdelajo katerikoli čutilni podatek. Ne zanikujoč njihovo strahospoštovanja vredno strukturo so možgani in živčni sistem počasni. Tvoj prst je opečen, pa ga odmakneš od peči ali izpustiš vročo posodo. Od začetnega stika do izpustitve bo pretekla najmanj ena sekunda. Zahtevnejše akcije, kot je, na primer, projektiranje nove hiše ali računalniškega sistema, lahko trajajo mesece ali leta, zaradi časa, ki je potreben, da možgani obdelajo misli.

Nekateri projekti so tako obsežni, da se ne morejo dovršiti znotraj udeleženčeve življenjske dobe. Tako je nastal koncept zgodovine. Nekdo, ki je rojen danes, mora biti obveščen o dosedanjem dogajanju na planetu ali vsaj o določenih delih tega, kar se je zgodilo. Nekateri ljudje celo svoje življenje beležijo, kar se dogaja in o tem pripovedujejo drugim in vse to samo zato, ker sinapse fizičnih možganov potrebujejo nekoliko milisekund, da reagirajo.

Nefizične ravni tvojega bitja nimajo te omejitve. S pomočjo neposrednega zaznavanja energije dogodka lahko enako preprosto vstopijo v katerokoli točko tega, kar imenujete zgodovina ali prihodnost planeta.

Predlagam, da poskusiš to vizualizirati. Predstavljaj si, da si visokofrekvenčni vidik svoje lastne zavesti in da opazuješ nekaj ljudi, od katerih vsak živi v drugem zgodovinskem obdobju. Že s preprosto namero se lahko spojiš s katerimkoli od njih ali z vsemi hkrati, postaneš oni in izveš vse, o čemer razmišljajo in vse, kar občutijo, ker si ti oni. Si, na primer, strokovnjak za kristale na Atlantidi, rimski vojščak, kmet v srednjem veku in, seveda, tisti, ki ga poznaš danes. Poskušaj. Občuti, kako vsak od njih opazuje čas, kako ti opažaš čas in kako vzajemno delujete.

Torej, od začetka je bilo planirano, da bo točno tako. Vendar ni moralo biti tako, ker druge vrste v drugih sistemih realnosti delajo to popolnoma drugače. Prav tvoja vrsta je sprejela kolektivno odločitev na visoki ravni Duha, da dobesedno ustvari občutek minevanja časa, da bi s tem ustvarila nekaj pripomočkov za učenje. Eden od njih - karma, zakon ravnotežja - je osnovan na konceptu, da če oseba X na katerikoli način vpliva na življenje osebe Y, potem mora biti posledica tega delovanja povrnjena. Tako mora Y vplivati na življenje X-a na isti način, da se ustvari energijsko ravnotežje. To je zelo poenostavljeno in obstaja mnogo odstopanj od te vzajemnosti, vendar mora, s perspektive X-a in Y-a na fizični ravni, X delovati prvi, šele potem je na vrsti Y. Potreben je bil določen okvir, ki bi preprečil, da bi se vse dogajalo istočasno, sicer X in Y ne bi mogla jasno prepoznati, kaj je vzrok in kaj posledica. Izbrani okvir je bilo opazovanje časa. Da bi osvojili linearno opazovanje časa, vam ni bilo treba ustvariti ničesar novega, temveč samo odvreči sposobnost, da doživljate simultani čas. Ta omejitev je bila v popolnosti vgrajena v konstrukcijo možganov, ki jo je vrsta izbrala za človeško telo. Seveda se, gledano z višje perspektive, akcije X-a in Y-a dogajajo istočasno in izmenjava se kreira na nefizičnih ravneh.

Temo simultanega časa sem obdelal, ker pojasnjuje, zakaj je energija, ki je dostopna za ustvarjanje, neomejena. Ista energijska enota se lahko pojavi v neštetih točkah na fizični liniji časa s preprostim izražanjem svoje namere. Energijske enote lahko istočasno oblikujejo rezalo kristala na Atlantidi, rimski meč in kmetovo motiko in bodo - s stališča razigrane narave energije - uživale v tej ironiji.

Govorim o vašem dojemanju časa in ne o razdelitvi časa na enote - ure, minute in sekunde. To so samo oznake na vaši palici za merjenje in nimajo zveze z vašim dojemanjem časa. Tebi se čas, ki ga kaže ura, zdi zelo stvaren, zasnovan na - kakor se zdi - gibanju planeta okoli Sonca. Ni pravega razloga, da svoje aktivnosti organiziraš glede na svetlobo in temo - to je samo primernost. Gibanje planeta okoli Sonca prav tako predstavlja primernost, kot tudi ravnotežje centripetalne in centrifugalne sile. Pod dojemanjem časa mislim na način, na katerega občutite trajanje in kako opazujete en dogodek, potem naslednji in potem še en.

Če bi lahko doživeli vse dogodke naenkrat, vam čas ne bi predstavljal nobene čutilne ovire ali omejitve. Predstavljajte si veliko tapiserijo, narejeno iz vertikalnih in horizontalnih niti. Vsaka vertikalna nit je ena od opazovanih točk sedanjosti, horizontalne niti pa predstavljajo prostor. Pisane diagonalne niti, ki tvorijo vzorec tapiserije, so dogodki tvojega življenja, ki se odvijajo v času in prostoru. Zdaj si predstavljaj drobcenega hroščka, ki leze vzdolž in povprek po tapiseriji. Če bi se premikal horizontalno, bi doživel vsako točko sedanjosti, eno za drugo, vendar bi ostal ujet na enem prostoru. Občasno bi se spotaknil ob pisano nit in izkusil drobcen delček tvojega življenja. Če bi se po tapiseriji premikal vertikalno, bi se premikal skozi prostor, vendar bi ostal ujet v eni točki sedanjosti in bi tako izkusil vse, kar se dogaja v prostoru, vendar samo v trenutku. Videl bi samo posnetke vsega, kar se dogaja na planetu v nekem trenutku, vključujoč tudi trenutek tvojega življenja. Če pa bi se naš hrošček pametno domislil, bi sledil eni od milijon pisanih niti in izkusil bi življenje ene osebe.

S svojega vzvišenega mesta izven bi lahko videl celo tapiserijo: čas, prostor in mrežo človeških življenj in lahko bi se, če bi to želel, priključil na katerikoli točki in izkusil njihova življenja skupaj z njimi. Toda bil bi preveč zaseden, ker bi opazil, da obstajajo milijoni tapiserij, paralelnih s to, ki se razprostirajo daleč v večnost in pisane niti se v bistvu razprostirajo od tapiserije do tapiserije, tkejo se v tri dimenzije - paralelne svetove, o katerih smo slišali. Še več - nejasno lahko vidiš fantomske tapiserije, tapiserije gornjih ravni, ki se svetlikajo okoli fizičnih verzij. Ali tudi tebe opazuje nekdo, enako, kot si ti opazoval hroščka, ko se je premikal po tapiseriji, upognjene glave, marljivo sledeč eni drobceni niti?

Gibanje

Dve komponenti, komponenta prostora in komponenta časa, pripeljeta do tretje - gibanja. Da bi prišli na fizični ravni od ene do druge točke, je potreben čas. Nekoč so bili potrebni meseci, da bi se prepotovalo od vzhodne do zahodne obale Amerike. Zdaj za to potrebujemo šest ur. Fizična raven je teoretično omejena s svetlobno hitrostjo. S to hitrostjo bi lahko prešli državo (Ameriko) v eni šestnajstinki sekunde. Toda gibanje je samo fenomen fizične ravni in se na višjih ravneh ne dogaja na isti način. To pa zato, ker je prostor ustvarjeno polje, točke v njem v resnici niso z ničemer razdvojene in vse obstaja povrh vsega drugega. Vaši znanstveniki se sprašujejo, kako lahko dva elektrona na različnih mestih v na videz istem trenutku komunicirata. Razlog je to, da zavestne energije, ki se manifestira kot subatomski delci, sploh ni v prostoru. Energija obstaja v brilijantni Točki Enega, t.j. v umu Vsega, Kar Je in projicira slike, ki so subatomski delci. Glede na to, da se elektroni projicirajo iz iste Točke Enega, ne preseneča, da vsak od njih ve, kaj dela drugi.

Čas je samo trajanje, potrebno, da se preide oddaljenost med dvema točkama, ki ju opazujemo in ki je izven fizične ravni enaka nič, ker vse točke soobstajajo istočasno. Glede na to, da je čas izven fizične ravni simultan, bi ti lahko, če bi bil elektron (na primer Duh, ki funkcionira kot elektron), istočasno projiciral na točko A in na točko B; tako ideja o gibanju med točko A in B nima nobenega smisla.

Upam, da sem uspel razložiti, da so prostor, čas in gibanje, ki predstavljajo podlago fizične ravni, v resnici lokalni zakoni, ki veljajo na frekvencah fizične ravni Zemlje in da jih ti opažaš zahvaljujoč svojim čutilom. Dojemanje prostora in časa je funkcija intelekta, vgrajena v možgane, da bi človeški vrsti pomagala na tem planetu. Pomagala pri pouku tako, kot se - v vaših šolah - vsi študenti strinjajo, da se bodo zbrali v nekem prostoru ob določenem času zaradi predavanja o dogovorjeni temi.

Enako se morajo vsi člani vrste na fizični ravni dogovoriti o določenih stvareh, da bi imelo študijsko potovanje na planet Zemljo smisel. Namerno uporabljam izraz študijsko potovanje. Pomembno je, da svoja opažanja razširiš v tolikšni meri, da se sebe zavedaš kot neskončnega bitja na obisku v tem kotičku univerzuma, ki planira svoje majhne izhode - različne fizične inkarnacije, za katere vsakič izbere novo telo in osebnost, da bi vsako naredil zanimivo. Izhodi so lahko prijetni ali - če pozabiš, kdo si - neprijetni, vendar je gotovo, da se pri vsakem mnogo naučiš!

V naslednjem poglavju globlje prodiramo v naravo fizične materije kot stoječega vala najnižje oktave energije, da bi pokazali fluidnost tega, za kar ste prepričani, da je trdno.

...Nadaljevanje je v papirnati knjigi.

Ovitek Knjige Tony Stubbs - Priročnik Za Vstajenje
Ovitek Knjige Tony Stubbs - Priročnik Za Vstajenje

Comments are closed.