SKRIVNA VRATA DO USPEHA – Florence Schovel Shinn

Naslovnica Knjige  Florence Schovel Shinn - Skrivna Vrata Do Uspeha
Naslovnica Knjige Florence Schovel Shinn - Skrivna Vrata Do Uspeha
Naslov: SKRIVNA VRATA DO USPEHA
Avtor: Florence Schovel Shinn
Število strani : 124
Format: 14 X 17 cm
Vezava: Trda
ISBN: 978-961-246-065-5
Vezava: Broširana
ISBN: 978-961-246-066-2
       

Predstavitev

V vaši zavesti sedi na faraonovem prestolu vaša pamet, vaš razum. Nenehno vam ponavlja: "Nemogoče je. Ni vredno truda!". To morečo misel je treba preglasiti z živo trditvijo! Vzemite kot primer sledečo trditev: Nepričakovane stvari se dogajajo. Moje navidez nemogoče dobro se bo zdaj uresničilo. S tem boste ustavili vse argumente cele vojske tujcev (razuma).

Del besedila knjige:

Kazalo vsebine

V S E B I N A

1. poglavje: SKRIVNA VRATA DO USPEHA......... 7

2. poglavje: OPEKA BREZ SLAME............................ 17
3. poglavje: IN PET OD NJIH JE BILO PAMETNIH …….………………………………………….…...……29
4. poglavje: KAJ PRIČAKUJETE?.............................. 40
5. poglavje: DOLGA ROKA BOGA.......................... 49
6. poglavje: CESTNI ODCEP.................................... 60
7. poglavje: PREHOD SKOZI VAŠE RDEČE MORJE ………………………………………….…………...… 70
8. poglavje: STRAŽAR NA VRATIH...................... 81

9. poglavje: POT DO IZOBILJA................................ 92

10. poglavje: NIČ MI NE MANJKA......................... 102

1. poglavje

SKRIVNA VRATA DO USPEHA

»Tedaj je ljudstvo med trobljenjem na trombe zagnalo bojni krik. Ko je namreč ljudstvo zaslišalo glas trombe, je zagnalo velik bojni krik in obzidje se je sesulo in ljudstvo je stopilo v mesto, vsak prav tam, kjer je stal: tako so zavzeli mesto.«

(Jozue, 6:20)

Uspešneža vedno vprašajo: »V čem je skrivnost vašega uspeha?«

Neuspešnega človeka nihče nikoli ne vpraša: »V čem je skrivnost vašega neuspeha?« Stvar je namreč očitna in nikogar ne zanima.

Vsi želijo vedeti, kako odpreti vrata do uspeha.

Uspeh čaka na vsakega človeka, vendar se zdi, kot da bi se skrival za vrati ali zidom. V Bibliji lahko preberemo čudovito zgodbo o rušenju Jerihonskih zidov.

Seveda pa imajo vse biblijske zgodbe metafizično razlago.

Zdaj bomo govorili o vašem jerihonskem zidu: o zidu, ki vas loči od uspeha. Skoraj vsi smo si zgradili zid okoli lastnega Jeriha.

Mesto, v katerega ne znate vstopiti, je polno velikih zakladov - v njem je vaš od Boga načrtovani uspeh, vaša srčna želja!

Kakšen zid ste si zgradili okoli Jeriha? Pogosto gre za zid zamere – zamere do nekoga ali do nekega stanja, ki vas ločuje od dobrih stvari.

Če ste neuspešni in zavidate uspeh nekomu drugemu, odvračate lastni uspeh.

Navajam naslednjo trditev, s katero boste izničili zavist in zamero.

Kar je Bog naredil za druge, bo zdaj naredil zame; in še več.

Neko žensko je razjedala zavist, ker je prijateljica dobila darilo. Izrekla si je omenjeni stavek in dobila je prav takšno darilo in še eno darilo povrhu.

Zidovi Jeriha so padli, ko so sinovi Izraela zakričali. Če izrečete trditev, ki je prava, se bodo vaši jerihonski zidovi zamajali.

Neki ženski sem predlagala tole trditev: Zidovi pomanjkanja in zastoja se zdajle drobijo in v milosti vstopam v svojo obljubljeno deželo. Pred očmi se ji je živo prikazal prizor, kako stopa prek padlega zidu in skoraj takoj je dobila dokaz, da dobre stvari pridejo.

Beseda zavedanja je tista, ki prinese spremembe v vašem življenju; kajti besede in misli so oblika radijske aktvnosti.

Zanimanje za delo, ki ga opravljate in veselje do tistega, kar počnete, odpirata skrivna vrata do uspeha.

Pred leti sem odšla predavat v Kalifornijo, v različne centre, potovala pa sem preko Panamskega prekopa. Na ladji sem spoznala človeka po imenu Jim Tully.

Leta in leta je bil klatež, tako da je samega sebe imenoval 'Kralj potepuhov'.

Ker je bil ambiciozen, si je pridobil izobrazbo.

Imel je bujno domišljijo in začel je pisati zgodbe o svojih preteklih izkušnjah.

Klateško življenje je dramatiziral, užival je v svojem delu in postal je zelo uspešen pisatelj. Spominjam se knjige z naslovom: 'Pogled notri od zunaj'. Po njej so posneli film.

Danes je slaven in bogat ter živi v Hollywoodu. Kaj je Jimu Tullyju odprlo skrivna vrata do uspeha?

Dramatiziral je svoje življenje – pisanje ga je zanimalo in iz potepuškega življenja je izvlekel vse, kar je le mogel. Na ladji smo vsi sedeli za kapitanovo mizo, kar je bila odlična priložnost za klepet.

Med potnicami je bila tudi gospa Grace Stone; napisala je 'Grenki čaj generala Yena' in je bila na poti v Hollywood, kjer naj bi po njeni zgodbi posneli film. Pred tem je živela na Kitajskem, kjer je dobila navdih za knjigo.

V tem je skrivnost uspeha: svoje početje narediti zanimivo za druge. Zanimajte se za svoje delo in postali boste zanimivi za druge.

Dobro razpoloženje in nasmeh pogosto odpirata skrivna vrata. Kitajci pravijo: »Človek, ki nima nasmeha na obrazu, naj ne odpira trgovine.«

Uspeh nasmeha je poudaril francoski film z naslovom 'Z nasmehom', v katerem je glavno vlogo odigral Chevalier. Eden od likov je obubožal - bil je mrk in podoben razvalini. Chevalierju je dejal: »Kaj mi koristi moja poštenost?« Chevalier mu je odvrnil: »Tudi poštenost ti ne bo pomagala, če se ne boš nasmehnil.« V tistem trenutku se je človek spremenil; postal je vesel in kmalu zatem zelo uspešen.

Če živite v preteklosti in se pritožujete nad svojimi neuspehi, boste okoli sebe zgradili močan jerihonski zid.

Če preveč govorite in trosite svoje moči naokoli, boste naleteli na visok zid. Spoznala sem pametnega in sposobnega moža, ki je bil popolna zguba.

Živel je z materjo in teto in zvedela sem, da jima je vsak večer po prihodu domov povedal vse, kar se je tistega dne zgodilo v pisarni; z njima je razpravljal o svojih upanjih, strahovih in neuspehih.

Rekla sem mu: »Svoje moči izgubljate s tem, ko govorite o svojem delu. Ne razpravljajte z družino o svojih zadevah. Molk je zlato!«

Sprejel je moj nasvet. Med večerjo ni želel več govoriti o svojem delu. Njegovi mati in teta sta bili obupani, ker sta ga tako radi poslušali. Toda izkazalo se je, da je bil njegov molk res zlato!

Nedolgo zatem je dobil službo za sto dolarjev na teden, po nekaj letih pa je njegova plača zrasla na tristo dolarjev na teden.

Uspeh ni skrivnost, temveč sistem.

Mnogi ljudje se znajdejo pred zidom malodušnosti. Pogum in vztrajnost sta del sistema. Nanju naletimo v življenju vseh uspešnih moških in žensk.

S tem v zvezi sem doživela zabavno izkušnjo. Odšla sem v kino, kjer naj bi se sestala s prijateljico.

Med čakanjem sem stala poleg mladega fanta, ki je prodajal programe.

Mimoidočim je vpil: »Kupite podroben program filma, ki vsebuje fotografije in kratek življenjepis igralcev.«

Večina je šla mimo ne da bi kupila program. Na moje veliko začudenje se je nenadoma obrnil k meni in mi dejal: »Veste, tole ni poklic za ambicioznega tipa!«

Nato mi je začel predavati o uspehu. Rekel je: »Večina ljudi se preda ravno v trenutku, ko bi jih doletelo nekaj velikega. Uspešen človek se nikoli ne preda.«

Vzbudil je moje zanimanje in odgovorila sem mu: »Naslednjič, ko pridem, vam bom prinesla knjigo. Njen naslov je Igra življenja in kako jo igrati. Strinjali se boste z marsikatero idejo.«

Teden ali dva pozneje sem se vrnila s knjigo.

Blagajničarka na okencu ga je prosila: »Naj jo jaz preberem, Eddie, medtem ko prodajaš programe.« Biljeter se je nagnil naprej, da bi videl naslov.

'Igra življenja' vedno vzbudi zanimanje pri ljudeh.

Po približno treh tednih sem spet odšla do kina, toda Eddija ni bilo več. Sprejel je novo službo, ki mu je bila všeč. Njegov jerihonski zid se je zrušil; ni dovolil, da bi ga prevzelo malodušje.

V Bibliji je beseda uspeh omenjena samo dvakrat – obakrat v Jozuetovi knjigi.

»Bodi torej prav močan in hraber, da natančno storiš vse po postavi, ki ti jo je zapovedal moj služabnik Mojzes! Ne odstopaj od nje ne na desno ne na levo, da se ti vse posreči, česar se boš lotil! Knjiga te postave naj ne odstopa od tvojih ust, temveč premišljuj jo noč in dan, da natančno storiš vse, kar je pisano v njej! Kajti tedaj boš imel srečo pri svojih podjetjih, tedaj boš imel uspeh.«

K uspehu vodi ozka in ravna pot; to je pot ljubeče predanosti in vseobsegajoče pozornosti.

Privabljate tiste stvari, ki jim namenjate veliko pozornosti.

Torej, če veliko mislite o pomanjkanju, privabljate pomanjkanje, če veliko mislite o nepravičnosti, privabljate še večjo nepravičnost.

Jozue je dejal: »Ko bodo trobili na ovnov rog, naj vse ljudstvo, ko zasliši glas trombe, zažene velik bojni krik in mestno obzidje se bo sesulo in ljudstvo naj vstopi, vsak prav tam, kjer stoji.«

Globlji smisel te zgodbe se nanaša na moč besede, vaše besede, ki raztaplja ovire in odstranjuje pregrade.

Ko je ljudstvo zakričalo, so se zidovi zrušili.

V folklori in pravljicah, ki izvirajo iz legend, ki temeljijo na resnici, najdemo isto misel – beseda odpre vrata ali preseka skalo.

Najdemo jo tudi v zgodbi o Ali Babi in štiridesetih razbojnikih v Tisoč in eni noči; po njej so posneli film.

Ali Baba je imel skrivališče, skrito nekje za skalami in planinami, vstop vanj pa je bil mogoč le, če si izrekel tajni stavek: »Sezam, odpri se!«

Ali Baba se je obrnil k planini in zavpil: »Sezam, odpri se!« in skala se je razprla.

Zgodba je zelo poučna, ker vam razkriva, kako s pravo besedo odstraniti VAŠE skale in ovire.

Sprejmimo torej trditev – Zidovi pomanjkanja in zastoja se zdajle rušijo in v milosti vstopam v obljubljeno deželo.

2. poglavje

OPEKA BREZ SLAME

»Slama se vam ne bo dajala, a določeno število opeke morate oddajati.«

(Exodus, 5:18)

V 5. poglavju Exodusa se nam kaže prizor iz vsakdanjega življenja, ki pa ima metafizično razlago.

Sinovi Izraela so bili ujetniki faraona, krutega gospodarja in vladarja Egipta. Zadrževal jih je v suženjstvu in morali so izdelovati opeko brez slame. Bili so osovraženi in prezirani.

Mojzesu je Gospod zapovedal, naj svoje ljudstvo osvobodi izpod jarma: »Mojzes in Aron sta vstopila in faraonu dejala: »Tako govori Jahve, Izraelov Bog: 'Odpusti moje ljudstvo, da mi bo v puščavi obhajalo praznik.'«

Ne le, da ljudstva ni hotel spustiti, rekel je celo, da bo njihovo delo odslej še bolj težko; morali bodo izdelovati opeke, vendar pa jim za njihovo izdelavo ne bo več dajal slame.

»Odšli so torej priganjači ljudstva in njegovi nadzorniki ter so ljudstvu govorili: 'Tako pravi faraon: Slame vam nič več ne dam'.«

'Pojdite sami, preskrbite si slamo, kjer jo najdete! Toda od vašega dela se ne bo nič zmanjšalo.'

Nemogoče je bilo izdelovati opeke brez slame. Sinove Izraela je faraon povsem dotolkel, bili so tepeni, ker niso izdelovali opeke – nato je prispelo Jahvejevo sporočilo.

»Zdaj pa pojdite, delajte; slama se vam ne bo dajala, a določeno število opeke morate oddajati.«

Delali so po duhovnih zakonih, zato so lahko naredili opeko brez slame, kar pomeni, da so uresničili nekaj navidez nemogočega.

Kolikokrat v življenju se ljudje znajdejo v podobni situaciji.

V svojih 'Namigih za proučevalce Biblije' Agnes M. Lawson pravi: »Življenje v Egiptu pod tujim jarmom je simbol človeka pod krutimi gospodarji, kot so destruktivno mišljenje, aroganca, strah, zamerljivost, zlonamernost itn. Mojzesovo osvobajanje ljudstva pomeni, da se človek reši svojih gospodarjev, ko spozna zakon življenja, kajti nikoli ne bo v milosti, če se najprej ne nauči tega. Zakon pa je treba najprej spoznati, da bi se ga lahko držali.«

V zadnji vrstici 11. psalma beremo, da je strah pred Gospodom (zakonom) začetek modrosti; pametni so

tisti, ki izpolnjujejo njegove zapovedi: njegova hvala traja večno.

In če zdaj besedo 'Gospod' tolmačimo kot besedo 'zakon', dobimo ključ do te trditve.

Strah pred zakonom (karmičnim zakonom) je začetek modrosti (ne gre za strah pred Gospodom).

Ko se enkrat zavemo, da se nam bo vrnilo vse, kar bomo oddali, se začnemo bati svojih bumerangov.

V neki medicinski reviji sem prebrala sledeča dejstva, ki govorijo o bumerangih, ki jih je prejel mogočni faraon.

V telesu naj bi se zbirala vsa dediščina preteklih hudodelstev. Na svojem predavanju v Leedsu nam je lord Monyahan razkril, da je kruti faraon dejansko trpel zaradi skrknjenega srca. Lord Monyahan nam je pokazal nekaj izrednih diapozitivov, ki so prikazovali rezultate kirurških operacij, ki so jih opravili tisoč let pred Kristusom; med njimi je bil tudi diapozitiv posmrtnih ostankov tiranskega faraona.

»Velika žila, ki izhaja iz srca, je bila tako dobro ohranjena, da jo je bilo mogoče poslikati po delih. Ko smo primerjali starodavno žilo s sodobno, ju je bilo nemogoče ločiti. Obe srci je napadel aterom, bolezen, pri kateri se kalcijeve soli nabirajo na stenah žile, zaradi česar postane toga in neprožna.«

Neredno pretakanje krvi iz srca povzroča pokanje žile, tog arterijski sistem pa ima za posledico duševne spremembe, kot so: ozek pogled na stvari; omejenost dejanj in groza pred njimi; dobesedno skrknjenost srca.

Torej je faraon s svojo trdosrčnostjo dobesedno strdil lastno srce.

To danes drži prav tako kot pred nekaj tisoč leti – vsi izhajamo iz Egipta, iz hiše okovov.

Vaši dvomi in strahovi vas oklepajo v suženjstvo; nahajate se v situaciji, ki se vam zdi brezupna. Kaj storiti? Gre za primer izdelave opeke brez slame.

Toda spomnite se Jahvejevih besed: »Zdaj pa pojdite, delajte; slama se vam ne bo dajala, a določeno število opeke morate oddajati.«

Izdelali boste opeko brez slame. Bog najde pot, kjer poti ni.

Povedali so mi zgodbo o ženski, ki je potrebovala denar za najemnino. Priskrbeti bi si ga morala takoj, vendar izhoda ni našla, saj je izčrpala že vse možnosti.

Toda bila je privrženka resnice in je nenehno izgovarjala svojo trditev. Tistega dne je njen pes cvilil in hotel ven, zato mu je nadela ovratnico in po cesti odšla v običajno smer.

Toda pes je vrvico vlekel v nasprotno smer.

Sledila mu je, sredi ulice nasproti odprtega parka pa je pogledala na tla in zagledala sveženj bankovcev, ki je znašal natanko toliko kot najemnina. Pobrala ga je.

Pogledala je med oglase, toda lastnika ni našla. Blizu kraja, kjer je našla denar, ni bilo hiš.

V vaši zavesti sedi na faraonovem prestolu vaša pamet, vaš razum. Nenehno vam ponavlja: »Nemogoče je. Ni vredno truda!«

To morečo misel je treba preglasiti z živo trditvijo!

Vzemite kot primer sledečo trditev: Nepričakovane stvari se dogajajo. Moje navidez nemogoče dobro se bo zdaj uresničilo. S tem boste ustavili vse argumente cele vojske tujcev (razuma).

»Nepričakovano se dogaja!« Gre za misel, s katero se razum ne more soočiti.

»Naredil si me pametnejšega od mojih sovražnikov.« Od sovražnih misli, dvomov, strahov in zaskrbljenosti.

Pomislite, kako boste veseli, ko se boste dokončno rešili tiranskega faraona. Ko se vam bo v podzavesti zasidrala misel o varnosti, zdravju, sreči in blagostanju. Pomenila bo življenje, prosto vseh omejitev!

Gre za kraljestvo, o katerem je govoril Kristus, kjer nas vse stvari doletijo avtomatično. Pravim da nas doletijo avtomatično, ker je življenje ena sama vibracija; in ko vibriramo za uspeh, srečo in blagostanje, se stvari, ki simbolizirajo ta zavestna stanja, prilepijo na nas.

Počutite se bogate in uspešne in nenadoma boste prejeli zajeten ček ali krasno darilo.

Povedala bom zgodbo, ki kaže, kako ta zakonitost deluje. Nekoč sem odšla na zabavo, kjer so priredili igrice - kdor je zmagal, je prejel darilo. Nagrada je bila prekrasna pahljača.

Med prisotnimi je bila zelo bogata ženska, ki je imela prav vse. Ime ji je bilo Clara. Bolj revni in zamerljivi gostje so se zbrali skupaj in si šepetali: »Upajmo, da Clara ne bo dobila pahljače.« Seveda je pahljačo zadela Clara.

Bila je brez skrbi in je vibrirala za blagostanje. Zavist in zamera ustvarita kratek stik med vami in vašim dobrim, zaradi česar se vam pahljača izmakne.

Če ste nemara zavistni in zamerljivi, izrecite trditev: Kar je Bog naredil za druge, bo zdaj naredil tudi zame; in še več!

Nato vam bodo vse pahljače in stvari prišle naproti.

Vsak dobi vse le od samega sebe; in vsak jemlje vse le od samega sebe. 'Igra življenja' je igra za enega; medtem, ko se spreminjate, se spreminja tudi vaše okolje.

Vrnimo se k tiranskemu faraonu; nihče ne mara zatiralcev.

Spominjam se prijateljice izpred mnogo let, ime ji je bilo Lettie. Njen oče je imel veliko denarja in je njeni materi in njej dajal za hrano in oblačila, ni pa jima privoščil nobenega priboljška.

Skupaj sva hodili na šolo lepih umetnosti, kjer so vsi študentje kupovali reprodukcije 'Krilate zmage', 'Whistlerjeve matere' ali kaj drugega, s čimer so umetnost prinesli v svoje domove.

Oče moje prijateljice je temu rekel 'plenjenje'. Govoril je: »Nobenega plena ne prinašaj domov.«

In tako je živela brezbarvno življenje, brez 'Krilate zmage' na pisalni mizi ali 'Whistlerjeve matere' na zidu.

Moji prijateljici in njeni materi je pogosto govoril: »Ko bom umrl, bosta obe dobro preskrbljeni.«

Nekega dne je Lettie nekdo dejal: »Kdaj boš odšla v tujino?« (vsi študentje umetnosti so potovali v tujino).

Veselo je odgovorila: »Šele ko bo očka umrl.«

Na enak način se vsi ljudje veselijo trenutka, ko ne bodo več zatirani.

Osvobodimo se torej tiranov negativnega mišljenja. Do zdaj smo bili sužnji dvomov, strahov in skrbi, zdaj pa bodimo odrešeni, tako kot sinovi Izraela, ki jih je odrešil Mojzes. Zapustimo egipčansko deželo, zapustimo hišo okovov.

Poiščite misel, ki je vaš veliki tlačitelj, poiščite 'kraljevski kegelj'.

Na pomlad drvarji odvažajo debla iz svojih taborov in jih v velikem številu spuščajo po rekah navzdol.

Dogaja se, da se debla prepletejo med seboj in povzročijo zastoj. Možje poiščejo deblo, ki je krivo za zastoj (pravijo mu 'kraljevski kegelj'), poravnajo ga in debla ponovno zdrvijo po reki.

Morda je vaš kegelj zamera. Zamera ustavi vaše dobro.

Bolj ko boste zamerljivi, več razlogov boste našli za zamero; v možganih si boste zgradili tirnico zamere in na obrazu boste nenehno nosili zamerljivi izraz.

Ljudje se vas bodo izogibali in morda boste zamudili zlate priložnosti, ki vsak dan čakajo na vas.

Spominjam se, da so bile pred leti ulice polne ljudi, ki so prodajali jabolka.

Zgodaj so vstajali, da so zasedli najboljše vogale.

Večkrat sem šla mimo nekega prodajalca na Park aveniji. Na obrazu je imel enega najbolj neprijetnih izrazov, kar sem jih kdaj videla.

Vsakič, ko je šel kdo mimo, je zavpil: »Jabolka, jabolka!«, toda nihče se ni ustavil.

Privoščila sem si jabolko in mu dejala: »Nikoli ne boste prodali jabolk, če ne boste spremenili izraza na obrazu.«

Odvrnil mi je: »Tisti tam mi je prevzel vogal.«

Rekla sem mu: »Pustite vogal, tudi tukaj boste prodali jabolka, če boste imeli prijeten izraz na obrazu.«

Odgovoril mi je: »V redu, gospa,« in odšla sem naprej. Ko sem ga videla naslednjega dne, je bil povsem spremenjen. Z nasmehom na obrazu mu je šla prodaja jabolk odlično od rok.

Najdite torej vaš kraljevski kegelj (morda imate več kot enega) in debla vašega uspeha, sreče in blagostanja se bodo zapodila po vaši reki.

Zdaj pa pojdite in delajte; četudi ne boste dobili slame, boste izdelali opeko.

3. poglavje

IN PET OD NJIH JE BILO PAMETNIH

»Pet od njih je bilo nespametnih in pet pametnih. Nespametne so vzele svetilke, niso pa s seboj vzele olja.«

(Matej, 25:2 - 3)

V tem poglavju obravnavam parabolo na temo nespametnih in pametnih devic. »Pet od njih je bilo nespametnih in pet pametnih. Nespametne so vzele svetilke, niso pa s seboj vzele olja; pametne pa so vzele olje v posodicah, s svetilkami vred.« Parabola nas uči, da iskrena molitev pomeni pripravo.

Jezus Kristus je rekel: »In vse, kar koli boste v molitvi prosili z zaupanjem, boste prejeli (Mat., 21:22). »Zato vam pravim: Kar koli v molitvi prosite, verujte, da boste prejeli, in vse se vam bo zgodilo.« (Marko, 11:24). Ta parabola nas uči, da bodo samo tisti, ki so se pripravili na svoje dobro (in s tem pokazali aktivno vero), doživeli njegovo uresničitev.

Zapis lahko parafraziramo in rečemo: Ko molite, verjemite, da že imate. Ko molite, se OBNAŠAJTE, kot da ste že prejeli.

Vera iz naslonjača ali vera iz gugalnika ne bo nikoli premaknila gore. V naslonjaču, v tišini ali med meditiranjem vas bo ta čudežna resnica izpolnila in začutili boste, da je vaša vera neomajna. Zavedli se boste, da je Gospod vaš pastir in da vam nič ne manjka.

Dobili boste občutek, da vam bo vaš bog blagostanja izbrisal vsa bremena dolgov ali omejitev. Nato se dvignite iz naslonjača in stopite v areno življenja. Šteje samo tisto, kar naredite v areni.

Navedla bom primer, ki vam bo pokazal, kako zakonitost deluje; kajti vera brez dejanj je mrtva vera.

Nekega mojega študenta je prevzela velika želja, da bi odpotoval v tujino. Vzel je trditev: Hvaležen sem za moje božansko načrtovano potovanje, božansko financirano, v milosti, na popoln način. Imel je zelo malo denarja, ker pa je poznal zakon priprave, si je kupil kovček. Šlo je za zelo vesel in srečen kovček, s širokim rdečim trakom po sredini. Vsakokrat, ko ga je pogledal, je pomislil na potovanje.

Nekega dne se mu je zazdelo, da se soba premika. Začutil je gibanje ladje. Stopil je do okna, da bi vdihnil svež zrak in izpolnil ga je vonj po pristanišču.

S svojim notranjim ušesom je slišal krik galeba in škripanje mostiča za vkrcanje. Kovček je začel ukrepati. Postavil ga je v sozvočje z vibracijami potovanja. Kmalu zatem je dobil večjo vsoto denarja in odpotoval. Po vrnitvi je izjavil, da je bila pot v vseh ozirih popolna.

V areni življenja moramo ostati uglašeni na koncertno višino.

Kaj je razlog, ki nas žene: strah ali vera? Zelo skrbno proučujte svoje razloge, kajti iz njih izhajajo vsa bistvena življenjska vprašanja.

Če je vaš problem finančne narave (ponavadi je), se morate finančno spraviti v tek in ne odnehati; to pa boste dosegli tako, da boste neomajno verjeli v uspeh. Pravi materialni odnos do denarja je, da verjamete v vašo plačo, v vaše dohodke in v vaše investicije, zavedajte pa se tudi, da se čez noč lahko zmanjšajo.

Duhovni odnos do denarja je, da verjamete, da bo Bog poskrbel za vaš donos. Če hočete obdržati vaše imetje, se nenehno zavedajte, da predstavlja manifestacijo Boga. »Kar je Alah dal, ne more biti zmanjšano,« torej - če se ena vrata zaprejo, se druga takoj odprejo.

Nikoli ne omenjajte pomanjkanja ali omejitev, kajti »z besedami obsojate sami sebe«. Povezali se boste s tistim, kar boste opazili - če ne boste opazili drugega kot propad in hudih časov, se boste povezali s propadom in hudimi časi.

Navadite se živeti v četrti dimenziji. V »svetu čudes«. Gre za svet, v katerem se ne sodi po videzu.

Svoje notranje oko ste navadili, da skozi neuspeh vidi uspeh, skozi bolezen zdravje in skozi omejitve blagostanje. »Dal ti bom deželo, ki jo sam vidiš.«

Človek, ki je postal uspešen, ima v sebi ukoreninjeno idejo o uspehu. Če ta temelji na skali resnice in pravice, bo ostala trdna. Če ne, stoji na pesku in jo bo morje odplavilo nazaj v začetni nič.

Samo božanske ideje ostajajo. Zlo uničuje samega sebe, kajti plava proti toku univerzalnega reda, za tistega, ki se mu zoperstavi, pa je pot izredno težka.

»Nespametne so vzele svetilke, niso pa s seboj vzele olja; pametne pa so vzele olje v posodicah, s svetilkami vred.«

Svetilka je simbol za človekovo zavest. Olje pa je tisto, ki prinaša svetlobo ali razumevanje.

»Ker se je pa ženin mudil, so vse podremale in zaspale. Opolnoči pa nastane vpitje: 'Glejte, ženin gre, pojdite mu naproti!' Tedaj vse device vstanejo in napravijo svoje svetilke. Nespametne pa reko pametnim: 'Dajte nam svojega olja, ker naše svetilke ugašajo.'«

Nespametne device so bile brez modrosti in razumevanja, ki predstavljata olje za zavest in ko so se znašle pred resnim problemom, ga niso znale razrešiti.

Ko so pametnim rekle: »Dajte nam svojega olja,« so le-te odgovorile: »Da morda ne poide nam in vam, pojdite rajši k prodajalcem in si ga kupite.«

Kar pomeni, da nespametne device niso mogle sprejeti več, kot je bilo v njihovi zavesti, oziroma dojemale so samo tisto, kar je bilo na dosegu njihovih vibracij.

Prej omenjeni moški je odpotoval, ker se je potovanje v njegovi podzavesti nahajalo v obliki realnosti. Verjel je, da je že prejel. Med pripravami na pot je vzel olje za svojo svetilko. Z zavedanjem pride uresničitev.

Zakon priprave deluje dvosmerno. Če se pripravljate na nekaj, česar se bojite ali ne marate, boste k sebi pritegnili prav to. David je dejal: »Tisto, česar sem se bal, me je doletelo.« Večkrat slišimo, ko nekdo reče: »Moram hraniti denar za primer bolezni.« Namensko se pripravlja na bolezen. Ali: »Varčujem za slabe čase.« V tem primeru bodo slabi časi zagotovo prišli, in sicer ob najbolj nepravem trenutku.

Božanska misel vsakega človeka je izobilje. Vaši skednji bodo polni in vaše skodelice se bodo prelivale čez rob, toda treba je znati pravilno prositi zanje.

Vzemite, recimo, tole trditev: Kličem zakon kopičenja. Moje zaloge prihajajo od Boga in zdaj z milostjo pritekajo in se nabirajo.

V tej trditvi ni niti sledu o omejevanju, varčevanju ali bolezni. Daje nam štiridimenzionalni občutek izobilja, pot pa prepušča neskončni inteligenci.

Vsak dan se morate odločati, ali boste ravnali pametno ali nespametno. Se boste pripravljali v lastno korist? Boste naredili velikanski korak na poti vaše usode? Boste podlegli dvomom in strahu ter prišli brez olja za vaše svetilke?

»Medtem ko so šle kupovat, pride ženin; tiste, ki so bile pripravljene, gredo z njim na svatbo in vrata se zapro. Kasneje pa pridejo tudi ostale device in pravijo: 'Gospod, gospod, odpri nam'. On jim pa odgovori: 'Resnično, povem vam: Ne poznam vas.'«

Morda imate občutek, da so nespametne device predrago plačale za svojo pozabljivost, ko niso prinesle olja za svetilke, toda opravka imamo z zakonom karme (ali zakonom povratnega učinka). Temu včasih rečejo 'sodni dan', ki ga ljudje običajno povezujejo s koncem sveta.

Pravijo, da sodni dan za vsakogar pride po enotah po sedem – po sedmih dneh, sedmih tednih, sedmih mesecih ali sedmih letih. Pride lahko celo po sedmih minutah. Takrat napoči trenutek,ko je treba poravnati enega od karmičnih dolgov: zaradi kršitve duhovnega zakona je treba plačati določeno ceno. Pozabili ste zaupati Bogu, niste vzeli olja za vaše svetilke.

Vsak dan preglejte svojo zavest in ugotovite, na kaj se pripravljate. Bojite se pomanjkanja in se zato oklepate vsakega centa, s tem pa privlačite še večje pomanjkanje. Tisto, kar imate, uporabite modro; s tem boste odprli vrata še večjemu blagostanju.

V svoji knjigi 'Vaša beseda je vaša čarobna palica' sem opisala čarobno denarnico. V Tisoč in eni noči zasledimo zgodbo o človeku, ki je imel čarobno denarnico. Kakor hitro je denar odšel, se je denarnica ponovno napolnila.

Zato sem navedla trditev: Moja zaloga pride od Boga – imam čarobno denarnico duha. Nikoli se ne more stanjšati. Kakor hitro gre denar ven, ponovno priteče notri. Vedno je čudovito polna, po božji milosti.

S tem si prikličete pred oči čudovito sliko: iz domišljijske banke dvigate denar.

Neka ženska, ki ni imela veliko denarja, se je bala plačati račune, ker bi ji denar na banki skopnel. Z največjo mero prepričanja si je rekla: »Imam čarobno denarnico duha. Nikoli se ne more stanjšati. Kakor hitro jo izpraznim, se takoj ponovno napolni.« Neustrašno je plačala vse račune in kmalu je dobila precej velike vsote denarja, ki jih ni pričakovala.

»Bodi pozoren in moli, da te ne premami skušnjava in se ne pripraviš na nekaj uničujočega namesto na nekaj ustvarjalnega.«

Poznala sem žensko, ki je za primer pogreba vedno imela pripravljen dolg, svilen šal iz krepa. Rekla sem ji: »Za sorodnike si prava pokora. Pripravljaš se na njihov čimprejšnji pokop, samo zato, da bi si nadela šal.« Takoj ga je zažgala.

Neka druga ženska, ki je bila brez denarja, se je odločila, da bo obe hčerki poslala na šolanje. Njen mož je njeno namero grajal in ji dejal: »Kdo bo plačal njuno šolanje? Nimam denarja za to.« Odvrnila mu je: »Vem, da nas bo doletelo nekaj nepričakovano dobrega.« Nadaljevala je s pripravami za šolanje hčera. Njen mož se ji je od srca smejal in vsem njunim znancem povedal, da žena pošilja hčerki na šolanje, ki ga bo plačala z »nepričakovanim dobrim«. Nenadoma ji je bogat sorodnik poslal veliko vsoto denarja. Nepričakovano dobro je res prišlo, ker je pokazala tvorno zaupanje. Vprašala sem jo, kaj je rekla soprogu, ko je dobila ček. Odgovorila mi je: »Oh, nikoli ne zbujam Georgeve slabe volje s tem, da mu govorim, da sem imela prav.«

Torej, pripravite se na »nepričakovano dobro«. Naj vsaka vaša misel in dejanje izražata neomajno zaupanje. Vsak dogodek v vašem življenju je izkristalizirana ideja. Je nekaj, kar je prišlo k vam; bodisi iz strahu, bodisi iz zaupanja. Je nekaj, na kar ste se pripravljali.

Bodimo torej modri in prinesimo olje za naše svetilke – in ko bomo najmanj pričakovali, bomo pobrali sadove našega zaupanja.

Moje svetilke so zdaj polne olja zaupanja in izpolnitve.

...Nadaljevanje je v papirnati knjigi.

Ovitek Knjige  Florence Schovel Shinn - Skrivna Vrata Do Uspeha
Ovitek Knjige Florence Schovel Shinn - Skrivna Vrata Do Uspeha

Comments are closed.